Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Και «διαθέσιμοι» και χρεωμένοι!

Να επιστρέψουν - και μάλιστα με προσαυξήσεις - τα χρήματα που οι ίδιες οι υπηρεσίες του νοσοκομείου έδωσαν σε εργαζόμενους που βγήκαν σε διαθεσιμότητα, ζητά η Διοίκηση του «Σισμανόγλειου». Συγκεκριμένα, το 2013 εκατοντάδες εργαζόμενοι από το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» (σ.σ. έχει συγχωνευτεί με το «Σισμανόγλειο») βγήκαν αναγκαστικά σε διαθεσιμότητα, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία, όπως π.χ. στον «Ευαγγελισμό».

Οι υπηρεσίες του «Σισμανόγλειου», για το διάστημα που είχαν την ευθύνη για τη μισθοδοσία αυτών των εργαζομένων μετά το τέλος της διαθεσιμότητας, επέστρεψαν σταδιακά το 25% των μισθών που παρακρατούταν όσο ήταν σε διαθεσιμότητα (πληρώνονταν με το 75% του μισθού με βάση το νόμο). Σήμερα αυτοί οι εργαζόμενοι λαμβάνουν εντολές από τη διοίκηση του «Σισμανόγλειου», που τους ζητά «να επιστρέψουν χρήματα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και μάλιστα έντοκα και εφάπαξ εντός 30 ημερών», αλλιώς απειλεί ότι θα τα στείλει στην εφορία.

Πρόκειται για ποσά όσο ένας μισθός ή και παραπάνω, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» και προσθέτει: «Με ευθύνη των υπηρεσιών δεν έγινε η κράτηση τότε και με τους όρους που προβλέπονταν τότε. Διεκδικούμε τώρα όπως και τότε να μη γίνει καμιά παρακράτηση, γιατί οι συνάδελφοι αυτοί βγήκαν στη διαθεσιμότητα "πληρώνοντας" τη βάρβαρη πολιτική που έκλεισε νοσοκομεία!». Χτες έγινε από το Σωματείου του «Ευαγγελισμού» και εργαζόμενους παρέμβαση στην 1η ΥΠΕ, η οποία αναγνώρισε μεν την ευθύνη των υπηρεσιών του «Σισμανόγλειου», αλλά προτίθεται να προχωρήσει στη διεκδίκηση των ποσών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ