Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αναστολή της απεργίας αποφάσισαν στη ΒΙΣ

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν κατά πλειοψηφία στην τελευταία γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στη ΒΙΣ (όμιλος Φιλίππου) στο Βόλο. Η απόφαση αυτή, σε τίποτα δεν μειώνει τη σημασία του αγώνα που έδωσαν για 56 μέρες μαζί με το σωματείο τους, διεκδικώντας να γυρίσουν στη δουλειά οι οκτώ συνάδελφοι που απολύθηκαν και να ακυρωθούν 23 ακόμα απολύσεις που έχει εξαγγείλει η εργοδοσία, κλείνοντας το τμήμα χαρτοποιίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη ΒΙΣ και ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: «Ο αγώνας που έδωσαν οι απεργοί της ΒΙΣ ήταν άνισος από την αρχή, μια και η εργοδοσία βρήκε στήριξη από τους άλλους καπιταλιστές του κλάδου που παρήγαγαν για λογαριασμό του ομίλου Φιλίππου, γνωρίζοντας πως αν σήμερα κερδίσουν οι εργάτες στη ΒΙΣ, ακολουθεί η δική τους σειρά. Βρήκε ακόμα στήριξη επί της ουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που, μέσα από τον προσχηματικό "κοινωνικό διάλογο", εξάντλησε τους απεργούς. Από τη μία φορούσε φιλεργατικό προσωπείο κι από την άλλη κατηγορούσε τους εργάτες ότι δεν αποδέχονται την υποταγή τους.

Το επόμενο διάστημα πρέπει να βρει τους εργαζόμενους της ΒΙΣ ενωμένους σε μια γροθιά, δίπλα στο σωματείο τους για να οργανώσουν τους αγώνες που έρχονται. Παίρνοντας υπ' όψη την πείρα, πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία του σωματείου με την Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, να αξιοποιηθεί το όπλο της αλληλεγγύης με καλύτερο τρόπο. Τίποτα δεν έχει τελειώσει με τη λήξη της απεργίας. Στο τέλος, οι εργάτες θα είμαστε οι νικητές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ