Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Παρέμβαση στον ΕΔΟΕΑΠ για την αντιασφαλιστική επίθεση

Διαμαρτυρία στη διοίκηση του Οργανισμού και πλατιά ενημέρωση ασφαλισμένων, υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού έγινε χτες

Από τη χτεσινή παρέμβαση στον ΕΔΟΕΑΠ
Από τη χτεσινή παρέμβαση στον ΕΔΟΕΑΠ
Παρέμβαση για την καταγγελία των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης έκαναν χτες μέλη του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης).

Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό σε εργαζόμενους, υγειονομικούς και διοικητικό προσωπικό για τις εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση και συζητήθηκε το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για γενικό ξεσηκωμό, ώστε να μπουν εμπόδια στη νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, που πλήττει και τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ.

Στις συζητήσεις καταγγέλθηκαν οι μεθοδεύσεις να μετατραπεί ο ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο, που θα καλύπτει μόνο τους εν ενεργεία εργαζόμενους και όχι τους συνταξιούχους και τους ανέργους, όπως και το γεγονός ότι έχει ήδη γίνει στάση πληρωμών προς τους εργαζόμενους του Οργανισμού (πληρώνονται με «έναντι»), αλλά και προς τους ασφαλισμένους για παροχές που σχετίζονται με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Καταγγέλθηκε, επίσης, η στάση της πλειοψηφίας στις Ενώσεων και τα Ταμεία του κλάδου, με επικεφαλής το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ, που έχει συμβολή στη σημερινή κατάσταση σε βάρος των ασφαλισμένων, ενώ και τώρα που τα μέτρα είναι προ των πυλών, στέλνουν τον κλάδο στον «κοινωνικό διάλογο», με τα γνωστά από το παρελθόν αποτελέσματα.

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είχαν συνάντηση με μέλη του ΔΣ του Οργανισμού, στους οποίους ξεκαθάρισαν ότι δεν θα γίνουν δεκτές νέες περικοπές και αυξήσεις εισφορών. Απαίτησαν κάλυψη των ανέργων, των εργαζομένων στα λεγόμενα «νέα μέσα», που πρέπει να εγγράφονται και στις συνδικαλιστικές ενώσεις, να επιστραφούν τα κλεμμένα από το «κούρεμα» των αποθεματικών των Ταμείων και να πληρώσουν οι εργοδότες για την Ασφάλιση.

Η πλειοψηφία των μελών της διοίκησης, ενώ αναγνώρισαν την άσχημη κατάσταση του Οργανισμού (μάλιστα δηλώθηκε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει ρευστοποίηση ομολόγου 6 εκ. ευρώ για να πληρωθούν μισθοί και παροχές ασφαλισμένων) και τα χρέη των εργοδοτών που δεν αποδίδουν το αγγελιόσημο, επέρριψαν ευθύνες στις διοικήσεις των Ενώσων και κάλεσαν σε αναμονή (!) ωσότου φανούν οι προθέσεις της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ