Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗΣ

Με τις... καθιερωμένες πια απαράδεκτες διαδικασίες του «κατεπείγοντος» επικυρώθηκε χτες αργά το βράδυ, από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, με τις ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή μόλις τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και ξεκίνησε να συζητείται στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές το μεσημέρι...

Με το νέο πολυνομοσχέδιο, η κυβέρνηση, κλιμακώνοντας την έφοδο που έχει εξαπολύσει σε βάρος του λαού για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ανοίγει το δρόμο για πλειστηριασμούς των σπιτιών χρεωμένων εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, ενώ ταυτόχρονα εντείνει την αντιλαϊκή φοροεπιδρομή.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο και ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει σήμερα στην Ολομέλεια αίτηση για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής, καθώς και για τα άρθρα που αφορούν τους πλειστηριασμούς και τη φορολογία του κρασιού.

Η διαδικασία του «κατεπείγοντος» ήταν το πρώτο που επικύρωσε η Επιτροπή με την έγκριση των κυβερνώντων κομμάτων. «Το περίεργο θα ήταν να φέρνατε το νομοσχέδιο με κανονική διαδικασία. Το έχουμε συνηθίσει, ή Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ή κατεπείγουσες διαδικασίες» ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, προσθέτοντας ότι «είναι φανερό ότι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης πάει χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό, γιατί αυταρχική διαδικασία είναι» η διαδικασία του «κατεπείγοντος».

Σήμερα το πρωί το νομοσχέδιο μπαίνει στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ η συζήτησή του θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί αργά το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ