Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Με προκλήσεις από τους υπερασπιστές των χρυσαυγιτών η χτεσινή διαδικασία

Με τους υπερασπιστές των χρυσαυγιτών να πυροδοτούν ακόμη μια φορά τη διαδικασία της δίκης, με αποτέλεσμα να γίνονται διακοπές κυρίως όταν οι ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής προς το μάρτυρα αστυνομικό Χρ. Δεληγιάννη αφορούσαν στο ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, συνεχίστηκε χτες η διαδικασία.

«Δεν προσιδιάζει σε πολιτική οργάνωση η στρατιωτική εκπαίδευση» είπε ο μάρτυρας αστυνομικός, όταν η Πολιτική Αγωγή παρουσίασε από το κινητό του κατηγορούμενου Τσακανίκα το πρόγραμμα εκπαίδευσης των χρυσαυγιτών της τοπικής της Νίκαιας στον ποταμό Νέδα, όπως το «έρπειν και κάλυψη του εχθρού με τα όπλα», το «φούμο που θα κάνουν από τη φύση», «πορεία σε αντίθετη φορά του ποταμού» κ.ά. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι οι χρυσαυγίτες «είναι ναζιστές», που όπως γνωρίζει από τα ΜΜΕ, επιβάλλουν το ναζισμό «δια της βίας». «Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που βλέπω στην εικόνα με την εκπαίδευση των αστυνομικών» απάντησε, επίσης, όταν του επιδείχθηκε φωτογραφία όπου χρυσαυγίτες εκπαιδεύονται στρατιωτικά και κατά την υπεράσπισή τους παίζουν πέιντμπολ...

Τα παραπάνω επέφεραν μπαράζ ερωτήσεων προς τον αστυνομικό από τους υπερασπιστές των χρυσαυγιτών, που επιδόθηκαν γι' ακόμη μια φορά σε αντικομμουνισμό, με ερωτήσεις τύπου αν εκτός από το σύνθημα «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», ξέρει και κάποιο άλλο όπως το «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - Μελιγαλάς» ή αν «ξέρει τι έχει γίνει στην Πηγάδα στο Μελιγαλά». Μάλιστα, έφτασαν μέχρι το σημείο να δείξουν φωτογραφία από δημόσια εκδήλωση της ΚΝΕ επίδειξης μαχητικών αθλημάτων από αθλητικούς συλλόγους και ομοσπονδίες, ρωτώντας αν «λαμβάνουν εκπαίδευση»!

Υπερασπιστής των χρυσαυγιτών έκανε στο μάρτυρα την ερώτηση: «Είδατε ποτέ μέλη της Χρυσής Αυγής να καταστρέφουν ιδιωτική περιουσία», για να πάρει φωναχτά την απάντηση από την πλευρά της μητέρας του Παύλου Φύσσα: «Η μεγαλύτερη περιουσία είναι το παιδί σου». Μεγάλη αντίδραση από τη μητέρα του Π. Φύσσα προκάλεσε και η προκλητική ερώτηση του Γ. Ρουμπέκα, υπερασπιστή του χρυσαυγίτη δολοφόνου του γιου της, προς τον αστυνομικό: «Ενας άνθρωπος (σ.σ. εννοεί το χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά) πήγε με το αυτοκίνητό του και τις προσωπικές του πινακίδες, άλλοι πέντε (σ.σ. αυτοί που ήταν με τον Ρουπακιά και είχαν δώσει και κλωτσιές στον Π. Φύσσα, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός) παρακολουθούσαν που τσακώνονταν οι δύο. Αυτό το κρίνετε σαν εγκληματική οργάνωση ή σαν παιδική χαρά;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκαλεί ξανά ο ναζιστής Κ. Πλεύρης(2022-10-18 00:00:00.0)
Συνεχίστηκε η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής(2016-09-07 00:00:00.0)
Συνεχίστηκε η κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού της «ΔΙ.ΑΣ»(2016-06-10 00:00:00.0)
Νέα ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε από μάρτυρα στη χτεσινή δικάσιμο(2016-06-04 00:00:00.0)
Στο μοτίβο «κάναμε ό,τι μπορούσαμε...» κι άλλος αστυνομικός της ΔΙΑΣ(2016-01-12 00:00:00.0)
Προσήγαγαν φίλους του Π. Φύσσα αντί τους χρυσαυγίτες διώκτες τους!(2015-11-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ