Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ανοιξε χτες η έκθεση αρχειακού υλικού της ΚΕ του ΚΚΕ

Θα παραμείνει ανοιχτή σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή

Από τη χτεσινή, πρώτη μέρα λειτουργίας της έκθεσης
Από τη χτεσινή, πρώτη μέρα λειτουργίας της έκθεσης
Πραγματοποιήθηκαν χτες τα εγκαίνια της έκθεσης αρχειακού υλικού της ΚΕ του ΚΚΕ, που διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» στο Αιγάλεω (Δημάρχου 17 και Κουντουριώτου, κοντά στο σταθμό «Αιγάλεω» του μετρό).

Η έκθεση, που «ζωντανεύει» στην εργατούπολη του Αιγάλεω τις μνήμες από τις απάνθρωπες διώξεις και τους τόπους εξορίας των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από το 1918 μέχρι και το 1974, θα παραμείνει ανοιχτή σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή. Αποτελείται από 23 προθήκες, με 5 από αυτές να είναι αφιερωμένες στις γυναίκες αγωνίστριες. Εκτός από τις φωτογραφίες - ορισμένες σπάνιες - εκτίθενται πρωτότυπο αρχειακό υλικό, χειρόγραφα, καλλιτεχνικές δημιουργίες σε κάδρα, γράμματα, αντικείμενα, βιβλία και άλλα εκθέματα.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5.30 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας για οργανωμένες επισκέψεις είναι το 6976.880.300, ενώ στους επισκέπτες της έκθεσης θα δίνεται και ένα αναμνηστικό.

Συνεχίζουμε κάτω από την ίδια σημαία, μέχρι την τελική νίκη

Στα εγκαίνια της έκθεσης, χτες βράδυ, μίλησε ο Βασίλης Βούλγαρης, Γραμματέας της ΤΕ Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε ιστορικές στιγμές της πόλης του Αιγάλεω και του χώρου όπου φιλοξενείται η έκθεση, και σημείωσε:

Από τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν χτες
Από τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν χτες
«Με μεγάλη χαρά και τιμή υποδεχόμαστε σ' αυτόν εδώ τον χώρο την έκθεση αρχειακού υλικού του Κόμματος, τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης και δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε κάτω απ' την ίδια σημαία, μέχρι την τελική νίκη.

Από τη μέρα ίδρυσης του ηρωικού ΚΚΕ, η αστική τάξη της χώρας φρόντισε να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι στον μοναδικό της αντίπαλο, απέναντι στο κόμμα που αντιπάλεψε και θα συνεχίσει να αντιπαλεύει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη σοσιαλιστική επανάσταση και οικοδόμηση (...).

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του Κόμματός μας, που συμπληρώνονται το Νοέμβρη του 2018, επιδιώκουμε αυτή η μοναδική ηρωική πορεία να αποτυπωθεί σε δραστηριότητες, εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες πολιτικοϊδεολογικού, μορφωτικού και πολιτιστικού περιεχομένου, έτσι ώστε ο λαός, και ιδιαίτερα η νεολαία, να γνωρίσει την Ιστορία, την προσφορά και τις θυσίες του ΚΚΕ για το δίκιο του λαού...».

Να σημειωθεί πως η ΤΟ Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, τιμώντας τα 97 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος, οργανώνει συναυλία με το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη», την Τετάρτη 25/11, στις 8 μ.μ., στο κλειστό γυμναστήριο Αιγάλεω.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ