Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ Γ. ΠΑΝΟΥΣΗ
Κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Το πλήθος ...υπονοούμενων και η ένταση της κόντρας με την κυβέρνηση ήταν τα κύρια στοιχεία της χτεσινής κατάθεσης του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατάθεση που ουσιαστικά δεν προσέφερε τίποτα καινούριο, πέρα από αυτά που ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις καταγγελίες του για διασύνδεση πολιτικών προσώπων με φυλακισμένους για υποθέσεις τρομοκρατίας. Την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 μ. καλείται να καταθέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος.

Μία αποστροφή των όσων είπε ο Γ. Πανούσης ήταν χαρακτηριστική του όλου κλίματος: «Ποιος υπουργός έχει δεχθεί επιθέσεις από το κόμμα που έχει αναδειχθεί; Επιμένω ότι πρέπει να δω τον πρωθυπουργό (...) Περίμενα από κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ να είναι μαζί μου, να χτυπήσουμε το παρακράτος. Περίμενα από τον πρωθυπουργό να με φωνάξει και να με ρωτήσει». «Εχω ένα έγγραφο που λέει ότι θα σε σκοτώσουμε και από πάνω στη συνέχεια μου κάνουν μήνυση για λόγους εθνικής ασφάλειας». «Γιατί τέτοια επίθεση σε έναν άνθρωπο, με μηνυτήριες αναφορές από υπουργούς; Προσπαθώ να καταλάβω γιατί η υπερ-αντίδραση της κυβέρνησης. Γιατί το κάνουν; Είναι σχεδιασμένη η αντίδραση. Δεν είμαι ήρωας ή μάγκας. Απλά δεν φοβάμαι. Ολο το σύστημα φοβάται»... Ζήτησε να του δοθούν οι κασέτες με τους διαλόγους που λέγεται ότι έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ, συνομιλίες πολιτικών προσώπων με φυλακισμένα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει κάνει διαρροή εγγράφου, και πρόσθεσε: «Κάποιος μου φόρτωσε στην πλάτη όλα αυτά για να φύγουν από τη δική του πλάτη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής, Θανάσης Παφίλης, σημείωσε ότι δεν μπορεί να μην ειπωθεί ότι η υπόθεση αυτή λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για το λαό, καθώς την ίδια στιγμή η κυβέρνηση περνάει το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά μέτρα. Ωστόσο, πρόσθεσε πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος. Αναφερόμενος ειδικά στο σύστημα παρακολουθήσεων είπε ότι είναι γνωστό τι γίνεται συνολικά και με τις εταιρείες των τηλεπικοινωνιών, «τώρα αν υπάρχουν παρακολουθήσεις και ποιες με εντολή υπουργείου ή κυβέρνησης ή της ΕΥΠ, αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα και αν θα μπορούσατε να βοηθήσετε προς αυτήν την κατεύθυνση». Απαντώντας ο Γ. Πανούσης ανέφερε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει για τις παρακολουθήσεις, ενώ είπε ότι «είναι θέμα της λειτουργίας, πώς ελέγχεται δημοκρατικά η ΕΥΠ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις(2022-12-28 00:00:00.0)
Τσιμουδιά για το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο(2022-12-09 00:00:00.0)
Με τις δικές τους αντιδραστικές προτάσεις(2022-12-09 00:00:00.0)
Κατάθεση Γ. Πανούση και αντιπαραθέσεις με Μαξίμου(2015-11-10 00:00:00.0)
Απόφαση για την εποπτεία της ΕΥΠ(2015-06-12 00:00:00.0)
Χωρίς στοιχεία η Επιτροπή(2006-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ