Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΓΡΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών

Δεν έχουν τελειωμό οι τραγωδίες με πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο. Ανθρωποι πνίγηκαν, μεταξύ αυτών μικρά παιδιά, σε διαφορετικά περιστατικά ανοιχτά της Σάμου, της Λέσβου και του Αγαθονησίου. Προχτές, ξύλινο σκάφος που μετέφερε περίπου 300 ανθρώπους ναυάγησε για άγνωστη αιτία γύρω στις 4 το απόγευμα έξω από τη Λέσβο και πάνω από 240 επιβάτες του έχουν διασωθεί. Μέχρι το βράδυ είχαν περισυλλεγεί περισσότεροι από 200 άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σώοι στα λιμάνια του Μολύβου και της Πέτρας. Δύο βρέφη σε κρίσιμη κατάσταση διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και οι γιατροί έδιναν μάχη για να τα κρατήσουν στη ζωή.

Επίσης, ανασύρθηκαν τρεις σοροί, δύο αγοριών ηλικίας περίπου έξι χρόνων και ένα ενός έτους, αλλά και ενός ενήλικα άνδρα. Σε σοβαρή κατάσταση διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στο Κέντρο Υγείας Καλλονής πολλοί ναυαγοί. Αγνοούνταν 38 άτομα. Χτες το πρωί, άλλες εφτά σοροί εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν. Πρόκειται για τέσσερα παιδιά, μία γυναίκα και δύο άντρες, που ήταν μεταξύ των 38 αγνοουμένων από το προχτεσινό ναυάγιο (σ.σ. πλέον αγνοούνται 32 άτομα).

Επτά είναι οι νεκροί από τρία ναυάγια στην περιοχή της Σάμου την Τετάρτη. Και συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι, στον Αγιο Κωνσταντίνο και το Ποσειδώνιο. Στο Αγαθονήσι ανασύρθηκαν νεκροί μία ηλικιωμένη γυναίκα και δύο μικρά παιδιά, ένα αγοράκι πέντε χρόνων και ένα κοριτσάκι δύο χρόνων. Στο ναυάγιο στο Ποσειδώνιο είχαμε άλλους τρεις νεκρούς, έναν νεαρό άνδρα περίπου 22 χρόνων και δυο μικρά παιδιά ηλικίας περίπου ενός έτους. Τέλος, στο ναυάγιο στον Αγιο Κωνσταντίνο ανασύρθηκε νεκρό ένα κορίτσι πέντε χρόνων ενώ αναζητούνταν και δυο ενήλικες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ