Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Για τα 71 χρόνια από το Μπλόκο στο Αιγάλεω

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Εβδομήντα ένα χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από το ματωμένο Μπλόκο των Γερμανών ναζί κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους, που έγινε στον Κηφισό στις 29/9/1944 και με εκδήλωση οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τίμησαν τους ΕΛΑΣίτες που έδωσαν παλικαρίσια τη μάχη, αλλά και όλη την ηρωική διαδρομή του λαού μας, που αντιστάθηκε μέσα από το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ.

Η εκδήλωση που έγινε στο Μπαρουτάδικο περιλάμβανε απαγγελία ποιημάτων, μουσικό πρόγραμμα και έκθεση φωτογραφίας από τη δράση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, ενώ ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων. Μετά την αφήγηση του χρονικού του Μπλόκου, χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ η Βάσω Μανωλίτση.

Στην κεντρική ομιλία, ο Βασίλης Βούλγαρης, Γραμματέας της ΤΕ Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων το χρέος που έχουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία να μάθουν όλη την αλήθεια για την ιστορία, για το μεγάλο ηρωικό αγώνα του λαού μας και τις θυσίες του ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, να μάθουν για τις νίκες και τις ήττες, για το ρόλο που έπαιξαν η αστική ταξική και τα κόμματά της.

«Να μην περάσει», τόνισε, «η χάλκευση και η παραχάραξη της ιστορίας των λαών που επιχειρεί η ΕΕ. Η ιστορική γνώση αποτελεί ισχυρό όπλο του λαού, για να αποκρούσει αντιδραστικά ιδεολογήματα και παγίδες, για να βαδίσει αποτελεσματικά και νικηφόρα στο δρόμο της Λαϊκής Συμμαχίας και αντεπίθεσης, για να ανήκει ο πλούτος στους εργαζόμενους και στο λαό, για να αναπτυχθεί η χώρα χωρίς ιμπεριαλιστικά δεσμά, αποδεσμευμένη από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για να μη χύσει ο λαός το αίμα του σε κανέναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ