Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η δίκη των χρυσαυγιτών για την επίθεση στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά

Στο Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζονται σήμερα, Τετάρτη, οι δύο χρυσαυγίτες που στις 7/11/2012, έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, επιτέθηκαν σε μαθητές, μέλη της ΚΝΕ και απεργούς εργάτες της ΑΓΝΟ. Δικάζονται με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία. Η υπόθεση αυτή περιλαμβάνεται στις 32 υποθέσεις που σχετίζονται με τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και έχουν σταλεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Οι δύο χρυσαυγίτες, ένας ιδιοκτήτης σχολής καράτε και ένας προπονητής καράτε, στις 7/11/2012, πήγαν έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, προπηλάκισαν, απείλησαν και χτύπησαν τους μαθητές, μέλη της ΚΝΕ, που πραγματοποιούσαν εξόρμηση έξω από το σχολείο, για να καλέσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Οταν είδαν ότι δεν πιάνουν οι τραμπουκισμοί τους, αποχώρησαν και επανήλθαν, οπλισμένοι με ρόπαλα, για να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τη δολοφονική τους επίθεση.

Σε βοήθεια των μελών της ΚΝΕ έσπευσαν απεργοί εργάτες από την ΑΓΝΟ στο Λαγκαδά, που συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας στο εργοστάσιο. Οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις και εναντίον τους. Οι εργαζόμενοι κατάφεραν και πήραν από τους μπράβους της Χρυσής Αυγής τα ρόπαλα, δύο ξύλινα και ένα μηχανικό. Πριν τραπούν σε φυγή, οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν να επιτεθούν και με μαχαίρια.

Από την επίθεση των τραμπούκων της ΧΑ τραυματίστηκαν ένας απεργός εργάτης της ΑΓΝΟ και ένας νεολαίος της ΚΝΕ, ο οποίος νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τραύματα στο κεφάλι.

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στο Λαγκαδά είχε εκδώσει τότε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων σημείωνε: «Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Είναι ένας ύπουλος αντικομμουνιστικός και τρομοκρατικός μηχανισμός, που στηρίζεται από το σύστημα και χρησιμοποιείται ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και στους νέους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, ενάντια στην ΕΕ και τους εκμεταλλευτές καπιταλιστές.

Η απάντηση που τους έδωσαν τα μέλη της ΚΝΕ και οι απεργοί εργάτες δείχνει το πώς ο λαός και η νεολαία μπορούν να απομονώσουν, να αποκαλύψουν και να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική και εγκληματική δράση των ναζιστικών οργανώσεων. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Είναι υπεύθυνη για το αν θα τιμωρηθούν οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία, τα ονόματα, ακόμα και τα αποτυπώματά τους στα ρόπαλα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ