Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι τοποθετήσεις των υπουργών και των άλλων κομμάτων

Τη συζήτηση στις Επιτροπές «άνοιξε» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο ως «ένα σημαντικό μέρος της συμφωνίας που σύναψε τον προηγούμενο Αύγουστο η ελληνική κυβέρνηση με τον ESM με διάρκεια τριετή και αποτελεί προαπαιτούμενο για την υλοποίησή του», ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για την αρχή του νέου γύρου της αντιλαϊκής επίθεσης...

Το λόγο πήρε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, για να «θυμίσει» στα άλλα αστικά κόμματα ότι δε δικαιούνται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, διότι «δεν εισάγει νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, αλλά τις διατάξεις του νόμου 4336», δηλαδή του μνημονίου.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Παπαδόπουλος, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική σύμπλευσή τους, έθεσε το ερώτημα στα άλλα αστικά κόμματα για τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν: «Τι είναι έξω από την ιδεολογία σας και δεν το αντέχετε;». Πρόσθεσε, εξάλλου, προκλητικά ότι «για το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή είναι εύκολα τα πράγματα, αφού δεν ψήφισαν» το μνημόνιο, για να πάρει απάντηση από τον ειδικό αγορητή του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλο, ότι το γνωστό «παραμυθάκι» τσουβαλιάσματος του ΚΚΕ με τη ΧΑ δεν «πιάνει». «Θα πρέπει να προσέχετε», πρόσθεσε, «γιατί αν νομίζετε ότι με τέτοιους λεκτικούς ακροβατισμούς θα μπορέσετε να αποτρέψετε ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις να προσεγγίσουν το ΚΚΕ, είστε βαθιά γελασμένοι».

Ο εισηγητής της, ΝΔ, Ν. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας για τις... «διαφωνίες» της ΝΔ, σημείωσε: «Διαφωνούμε με τα προεκλογικά ψέματα, με τη μακρόσυρτη διαπραγμάτευση και την επικοινωνιακή της διαχείριση». Σημείωσε, βέβαια, ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει διατάξεις που αφορούν τα φορολογικά και τις ιδιωτικοποιήσεις, δηλαδή ζητήματα που αφορούν στον πυρήνα του νομοσχεδίου.

Παρόμοια «κριτική» άσκησε ο Γ. Κουτσούκος, ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, που βλέποντας να «δικαιώνεται» η αντιλαϊκή πολιτική του κόμματός του, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «αποθέωση υιοθέτησης όλων όσων καταγγέλλατε ως νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

Από το Ποτάμι, ο ειδικός αγορητής, Θ. Θεοχάρης, άσκησε κριτική για... «προχειρογραμμένες διατάξεις», ενώ από την Ενωση Κεντρώων, ο Μ. Γεωργιάδης ζήτησε βελτιώσεις, καθώς το νομοσχέδιο δε «χτυπά παθογένειες του Δημοσίου» και «συνεχίζουμε να πλήττουμε τον ιδιωτικό τομέα».

Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Παναγιώταρος, δήλωσε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί δεν είναι αναπτυξιακό, αναφέροντας ως παραδείγματα ότι «δε διαγράφει τα χρέη των επιχειρηματιών για να μπορέσουν να ανασάνουν», δεν προστατεύονται οι φαρμακοβιομήχανοι από τυχόν μείωση των τιμών στα γενόσημα και άλλα τέτοια. Ενώ για τον ΕΝΦΙΑ απαίτησε... να «πληρώνεται από όλους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εβγαλε στη φόρα τις αντιδραστικές «συγκλίσεις» των αστικών κομμάτων(2019-05-17 00:00:00.0)
Νέες φοροαπαλλαγές, κίνητρα και χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους(2019-03-22 00:00:00.0)
Διαγκωνισμοί για τα «μάτια» του κεφαλαίου(2018-01-13 00:00:00.0)
Ζητούμενο η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων(2017-04-20 00:00:00.0)
Ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των ερευνητικών φορέων(2016-04-15 00:00:00.0)
Νέο αντιλαϊκό κύμα για την ενίσχυση της καπιταλιστικής κερδοφορίας(2015-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ