Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
«Φουλ» στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο...

...για τα «ενεργειακά συμφέροντα» της ελληνικής αστικής τάξης

«Επιμένουμε στην Ανατολική Μεσόγειο γιατί εκεί έχουμε τα ενεργειακά μας συμφέροντα, εκεί έχουμε την προτεραιότητα της οριοθέτησης της ΑΟΖ και από εκεί μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια του κυπριακού ελληνισμού».

Τάδε έφη ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, μιλώντας χτες στη Βουλή σηματοδοτώντας τη «φούρια» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εμπλέξει ακόμα βαθύτερα το λαό στους οξυμένους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνοντας ενεργότερο ρόλο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με στρατιωτικές βάσεις, υποδομές και άλλες «εξυπηρετήσεις» σε μια σειρά κέντρα, στην προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης να αποκτήσει κάποιο προβάδισμα στην εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων της περιοχής.

Επιχειρώντας να ντύσει όλη αυτήν την εμπλοκή με ένα μανδύα «εθνικού συμφέροντος», και να στοιχίσει το λαό πίσω από τα προτάγματα των αστών, υποστήριξε: «Εχουμε εθνικά θέματα, η επιτυχής αντιμετώπιση των οποίων απαιτεί σταθερότητα, αποφασιστικότητα, συνέχεια, αλληλοκατανόηση και συναίνεση. Η καλλιέργεια πνεύματος διχασμού, εσωστρέφειας και μεμψιμοιρίας υπονομεύει τους εθνικούς μας στόχους και προσβάλλει την εθνική ομοψυχία».

Ταυτόχρονα, επιχείρησε να παρουσιάσει ως λύση για το πρόβλημα της ανεργίας των νέων τη μισθοφορική υπηρεσία στο στράτευμα: Είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την «εθελοντική» στράτευση των γυναικών, όπως και τη δυνατότητα τριετούς παράτασης θητείας σε κληρωτούς αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, τεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων και άλλες ειδικότητες, παρέχοντάς τους ως δέλεαρ και κάποια βεβαίωση προϋπηρεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ