Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Θέλει «φιλικό κλίμα για την υγιή επιχειρηματικότητα»

«Η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει μόνη της την ευθύνη εφαρμογής του μνημονίου το οποίο φέρει πλατιά - φαρδιά την υπογραφή της. Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ του μνημονίου του κ. Τσίπρα και των προηγούμενων. Εκείνα προέκυψαν από την κρίση. Το δικό του είναι αποτέλεσμα μιας αλλοπρόσαλλης διαπραγμάτευσης, που όσο πιο "σκληρή" γινόταν, τόσο πιο επαχθή ήταν τα απαιτούμενα μέτρα».

Τα παραπάνω ισχυρίστηκε εκ μέρους του Ποταμιού, χτες στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Σπ. Λυκούδης, επιχειρώντας και αυτός να «κουκουλώσει» την υπογραφή που και το Ποτάμι έβαλε στο νέο βάρβαρο μνημόνιο.

Πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται ούτε να ανεχτούμε αυτήν την κυβέρνηση ούτε να της χαριστούμε σε τίποτα. Θα ασκήσουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση και θα στηρίξουμε με τον δικό μας τρόπο και με το δικό μας αξιακό περιεχόμενο τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Διευκρίνισε τι θα στηρίξει το Ποτάμι: «Εμείς θα προτάξουμε τις μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα και τον εκλογικό νόμο (...) Θα επιμείνουμε στην έναρξη των διαδικασιών για την Αναθεώρηση του Συντάγματος (...) Θα στηρίξουμε τις ιδιωτικές, εγχώριες και ξένες επενδύσεις υπό διαφανείς κανόνες λειτουργίας και ελέγχου, με πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία πραγματικών θέσεων απασχόλησης».

Μιλώντας, εξάλλου, στη Βουλή, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Δανέλλης, αφού στάθηκε στην «εξασφάλιση συνεννόησης και συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για την υλοποίηση της δανειακής συμφωνίας που είχαν υπογράψει και την προώθηση μεταρρυθμίσεων», υποστήριξε, ακόμα, πως «προοδευτικό και αριστερό σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης, είναι (...) ό,τι απαιτείται για τη δημιουργία ενός φιλικού για την υγιή επιχειρηματικότητα κλίματος, τη στήριξη της δημιουργικής Ελλάδας. Φιλολαϊκή πολιτική σήμερα, περισσότερο από ποτέ, συνιστούν οι μεγάλες τομές, οι δομικές μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες δεν υπήρξε πολιτική βούληση ποτέ μέχρι σήμερα. Οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές, όμως, σημαίνουν ρήξη με συντεχνίες και ομάδες συμφερόντων και επιρροής, με πελατειακές δομές και πολιτικές αντιπαροχής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ