Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Με ισχυρό ΚΚΕ, γερό εργατικό κίνημα, ανοίγει ο δρόμος της ανατροπής

Τελειώνοντας έναν πρώτο κύκλο επισκέψεων σε εργοστάσια και επιχειρήσεις της Εύβοιας, ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το ΚΚΕ δίνοντας συνέχεια στη σταθερή σχέση που έχει διαμορφώσει με την εργατική τάξη της περιοχής, επισκέφτηκε σημαντικό αριθμό εργοστασίων στη Χαλκίδα και στην ευρύτερη ζώνη, συζήτησε με τους εργάτες και τις εργάτριες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έκανε αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους για τη στήριξη του Κόμματος στις εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη.

Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά εξέφρασε την αποφασιστική στήριξή του στους αγώνες κατά των απολύσεων, για την καταβολή των δεδουλευμένων, ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία, κατήγγειλε τις παρεμβάσεις και απειλές που χρησιμοποιεί η εργοδοσία για να εμποδίσει την εργατική πάλη.

Η πείρα μας - σημειώνει ο Γιώργος Μαρίνος - από τα εργοστάσια, γενικότερα τους εργασιακούς χώρους, είναι ελπιδοφόρα. Περισσότεροι εργάτες και εργάτριες κινούνται με βάση το ταξικό τους συμφέρον, κατανοούν την αναγκαιότητα και γυρίζουν την πλάτη τους στα κόμματα υπερασπιστές του καπιταλιστικού συστήματος, του κεφαλαίου, της ΕΕ που επιβάλλουν αντεργατικά μνημόνια, σκληρά μέτρα που χειροτερεύουν την κατάσταση της εργατικής τάξης.

Περισσότεροι εργάτες και εργάτριες κατανοούν το ρόλο των αναχωμάτων για τον εγκλωβισμό της αγανάκτησης σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια. Κατανοούν το βρώμικο ρόλο της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που είναι εργαλείο του συστήματος, αντεργατικός μηχανισμός στην υπηρεσία του κεφαλαίου, κατά της εργατικής τάξης.

Περισσότεροι εργάτες και εργάτριες εκτιμούν την πάλη των κομμουνιστών, τη σταθερή τους στάση στο πλευρό της εργατιάς, κατανοούν την αναγκαιότητα της ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις εκλογές, για να δυναμώσει η αντίσταση και το διεκδικητικό κίνημα, να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Πραγματικά, μόνο με ισχυρό ΚΚΕ και γερό εργατικό κίνημα, ταξικά προσανατολισμένο, με δυνατή λαϊκή συμμαχία ανάμεσα στην εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά και τα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα της πόλης μπορεί να κλείσει η μαύρη σελίδα και να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, να κατακτηθεί η εργατική - λαϊκή εξουσία.

Με το πέρασμα της εξουσίας στα χέρια της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού, μπορούν να κοινωνικοποιηθούν και να μετατραπούν οι επιχειρήσεις που έχουν κτίσει οι άνθρωποι του μόχθου με τη δουλειά τους, σε λαϊκή περιουσία, να οργανωθεί η οικονομία με κεντρικό σχεδιασμό, με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος των λίγων.

Χρειάζεται μεγάλη επιμονή - σημειώνει ο Γιώργος Μαρίνος - για να σταθεροποιηθεί, να γενικευτεί αυτή η συζήτηση και να δυναμώσει η πεποίθηση ότι με ισχυρό ΚΚΕ και προσήλωση στο στόχο της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, θα δυναμώσει, θα γίνει αποτελεσματικός ο καθημερινός αγώνας για τους μισθούς και τα μεροκάματα, τη σύνταξη, την Υγεία και την Παιδεία, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ