Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
ΚΚΕ δυνατό για λαϊκούς αγώνες με επιμονή και αποφασιστικότητα

Η ανταρτομάνα Καισαριανή, η πόλη - σύμβολο της ανυποχώρητης λαϊκής πάλης και της αναμέτρησης της εργατικής τάξης με τους εκμεταλλευτές της, χωρίς να λογαριάζει θυσίες, πήρε χτες τη σκυτάλη των προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΚΚΕ. Στην πόλη, όπου οι δεσμοί του Κόμματος με το λαό έχουν οικοδομηθεί με αμέτρητες θυσίες εκατοντάδων ηρώων του, μίλησε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το «παρών» έδωσαν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στη Β' Αθήνας Βασίλης Σταμούλης, Ευανθία Ρουτζούνη και Κανέλλα Γεωργοπούλου, με την τελευταία να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, ενώ από τη μαχητική συγκέντρωση δεν έλειψε ο κομμουνιστής δήμαρχος της πόλης Ηλίας Σταμέλος.

«Δεν αρκεί στην άρχουσα τάξη η εξαπάτηση του λαού από τα κόμματά της. Τώρα θέλει ο λαός να γίνει συνένοχος, να σκάψει το λάκκο της καταστροφής του με τα ίδια του τα χέρια, στηρίζοντας στις εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ ή τα άλλα κόμματα που έχουν ψηφίσει το μνημόνιο και ενώ ξέρει ότι επέρχεται πληθώρα αντιλαϊκών μέτρων. Καλούμε το λαό να μην τους κάνει τη χάρη. Να πει ΟΧΙ σε αυτά τα κόμματα και να επιλέξει το ΚΚΕ». Τα παραπάνω ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ο Δ. Αρβανιτάκης από το βήμα της συγκέντρωσης, σημειώνοντας επίσης ότι με το ΚΚΕ πιο δυνατό, θα ανέβει η αντοχή της πάλης του λαού, θα υπάρξει ανάταση και διάθεση για δράση.

Από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καισαριανή
Από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καισαριανή
Απηύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα σε αριστερό, ριζοσπαστικό κόσμο που εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι θα δει μια καλύτερη μέρα, να βγάλει συμπεράσματα, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και να το ψηφίσει στην κάλπη. Επίσης, σημείωσε ότι λαϊκός κόσμος που παλιότερα ψήφιζε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ και τα εγκατέλειψε επιλέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα λόγω της απογοήτευσής του να μην επιστρέψει στα κόμματα αυτά.

Αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει μαζικά να επιλέξουν το ΚΚΕ, το στέλεχος του Κόμματος τόνισε ότι μετά τις εκλογές έρχονται σκληρά μέτρα και μεγάλο τμήμα του λαού κατανοεί ότι θα χρειαστούν σκληροί μαζικοί εργατικοί - λαϊκοί αγώνες, που πρέπει να τα βάλουν με το σύστημα που γεννάει την κρίση, τα μνημόνια διαρκείας, τη φτώχεια και την ανεργία. «Αγώνες με τέτοια δύναμη, επιμονή και αποφασιστικότητα χρειάζονται ένα ισχυρό ΚΚΕ» πρόσθεσε.

Το στέλεχος του Κόμματος κάλεσε, επίσης, το λαό να σκεφτεί και να βγάλει συμπεράσματα από τα τελευταία χρόνια, λέγοντας: «Ο λαός, τα προηγούμενα χρόνια, τιμώρησε επανειλημμένα τα αστικά κόμματα και τις κυβερνήσεις τους. Σχεδόν εξαφάνισε το ΠΑΣΟΚ, μείωσε τη ΝΔ στο μισό, υπήρξαν αγώνες και κινητοποιήσεις και ο λαός σκέφτεται: Τι φταίει τελικά που, παρ' όλα αυτά, δεν κατάφερε να ανατρέψει αυτή την πορεία, ούτε να μπλοκάρει μέτρα; Σήμερα, πρέπει ο λαός να δώσει καίριο χτύπημα στη στρατηγική που ακολουθούν αυτά τα κόμματα. Να αντιπαλέψει τη μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία των μονοπωλίων, την εξουσία τους. Είναι ανάγκη να στηρίξει το ΚΚΕ, που δείχνει αυτό το δρόμο, της ρήξης και της ανατροπής. Μόνο σε αυτό το δρόμο μπορεί να έχει και άμεσα αποτέλεσμα, να μπλοκάρει αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και να χαράξει και τη νικηφόρα πορεία προς τα μπρος».

Καταλήγοντας, ο Δ. Αρβανιτάκης τόνισε ότι η πρόταση του ΚΚΕ για να οργανωθεί η πάλη με τη γραμμή της ανατροπής και της ρήξης, γράφτηκε ιδιαίτερα στην Καισαριανή, με το αίμα των εκτελεσμένων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών στο Σκοπευτήριο. «Από τότε χαράχτηκε μια καθαρή, κόκκινη διαχωριστική γραμμή, που από τη μία ήταν το μπλοκ των κατακτητών, των δοσίλογων, των εκμεταλλευτών και από την άλλη οι κομμουνιστές με το λαό, εκφράζοντας και το σύνολο του λαϊκού αισθήματος, τον πατριωτισμό που εκφράστηκε με το ΕΑΜικό κίνημα και αργότερα με τον ΔΣΕ. Αυτή η κόκκινη γραμμή πρέπει να μείνει άθικτη και αυτό κάνει το ΚΚΕ, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό για το δίκιο του λαού, για να έρθει ο λαός στην εξουσία, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ