Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΣΥΡΙΖΑ
Παριστάνει τον «απελευθερωτή» του λαού απ' τα μνημόνια που σφυρηλάτησε

Τις χειρότερες στιγμές του μαυρογιαλουρισμού θύμισε η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στα Γιάννενα το βράδυ της Πέμπτης, όπου επιχείρησε να παραλληλίσει την «περηφάνια και το ανυπότακτο του αντάρτικου», που σημαία του είχε την Ελλάδα του μόχθου, με τα αντιλαϊκά παζάρια της κυβέρνησής του με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, παζάρια με σημαία τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αποσιώπησε την έκβαση της διαπραγμάτευσης της «πρώτη φορά Αριστεράς», δηλαδή το νέο βάρβαρο μνημόνιο, αλλά ζήτησε ισχυρή εντολή «για να κυβερνήσει επιτέλους τη χώρα η Αριστερά»! Εφτασε δε στο σημείο να καταγγέλλει τους πολιτικούς του αντιπάλους, με τους οποίους μαζί ψήφισε στη Βουλή το τρίτο μνημόνιο, ότι δεν επικρίνουν τα μνημόνια, κομπάζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τάχα «το μόνο κόμμα που μπορεί αυτή τη στιγμή (...) να οργανώσει την πορεία προς την απελευθέρωση από τα μνημόνια και τις παθογένειες που μας οδήγησαν σ' αυτά»!

Επιπλέον, προσπάθησε να βγει και στον «αφρό» υποστηρίζοντας ότι.. «έδωσε ανάσα» στο λαό η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ! «Ολη η Ελλάδα, όλη η Ευρώπη, είδε, άκουσε, ξέρει, τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε (...) με δυνάμεις υπέρτερες και δε το βάλαμε κάτω. Δώσαμε ανάσα αξιοπρέπειας και ανάτασης στο λαό μας. Τον βάλαμε ξανά στο προσκήνιο, πρωταγωνιστή και στην ίδια τη διαπραγμάτευση, με το ιστορικό δημοψήφισμα του Ιούλη», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ ακουμπώντας τα όρια της πρόκλησης έφτασε να ζητά και ευχαριστώ για τα πετσοκομμένα ψίχουλα για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας. «Περίπου 2.000 άνθρωποι στα Γιάννενα ωφελούνται από τις παρεμβάσεις μας για την ανθρωπιστική κρίση. Πολλοί περισσότεροι επωφελούνται ήδη του νόμου για τις 100 δόσεις», ανέφερε, όταν το νέο μνημόνιο που υπέγραψε βαθαίνει παραπέρα τη χρεοκοπία του λαού!

Ματώνουν το λαό για τη «διέξοδο» του κεφαλαίου

Για να προσθέσει, επιμένοντας να παραποιεί την πραγματικότητα, πως «όταν χρειάστηκε να πάρουμε τις πιο κρίσιμες αποφάσεις, κυριολεκτικά αποφάσεις ζωής και θανάτου, βάλαμε τη ζωή των απλών ανθρώπων πάνω από προσωπικές, κομματικές, πολιτικές σκοπιμότητες (...) Με θάρρος και αίσθηση της ευθύνης μας καταλήξαμε σε μια συμφωνία που όλοι ξέρουμε ότι έχει δύσκολες πλευρές. Αλλά και που δίνει επιτέλους κάποια διέξοδο στο αδιέξοδο».

Διέξοδο για το κεφάλαιο όπως εξήγησε αμέσως μετά - την οποία θα πληρώσει και πάλι ο λαός - αναφέροντας ότι το μνημόνιο «απέτρεψε την καταστροφή, ανέτρεψε τα σχέδια του grexit και επιτρέπει, με τη χρηματοδότηση, τα αναπτυξιακά κονδύλια, τη δέσμευση για τη μείωση του χρέους, την υπαγωγή στο ευρωπαϊκό Δίκαιο, να πάρει ανάσα η χώρα. Να πατήσουμε σε μια νησίδα σταθερότητας. Και να οργανώσουμε από καλύτερες θέσεις τη μεγάλη μάχη των αλλαγών, χωρίς τις οποίες είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να βγούμε από τον βάλτο».

Κλείνοντας το μάτι στην εγχώρια αστική τάξη διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των κερδών της, και περιέγραψε το κόμμα του σαν καταλληλότερο να τις υλοποιήσει σε σχέση με τη ΝΔ. Οπως είπε, «η στάση απέναντι στις αλλαγές ορίζει και τα στρατόπεδα σε αυτές τις εκλογές, από τη μια είναι οι δυνάμεις του χτες (...) εκπρόσωποι της καθυστέρησης, του παλιού, της φθοράς, της διαπλοκής, των σκανδάλων (...) Τα κόμματα εκπροσωπούν κοινωνικές δυνάμεις. Αυτό είναι γνωστό. Η ΝΔ όμως, στη σημερινή συγκυρία, πρωτοτυπεί. Γιατί εκπροσωπεί αντικοινωνικές δυνάμεις».

Σαν τέτοιες δεν υπέδειξε φυσικά το κεφάλαιο, τους επιχειρηματικούς ομίλους τους οποίους εκπροσωπεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη «γερασμένη πολιτική αριστοκρατία», μια «καλομαθημένη νομενκλατούρα του δημοσίου», τους «δεξιοτέχνες της μίζας» και άλλα σαπρόφυτα που ευδοκιμούν στο βάλτο του καπιταλισμού.

Διαβεβαίωσε ακόμα την αστική τάξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται εκτός απ' τις μεταρρυθμίσεις «πολιτική σταθερότητα» και «εφαρμογή της συμφωνίας».

Ο Αλ. Τσίπρας, μη μπορώντας να εντοπίσει σημεία διαφοροποίησης απ' τη ΝΔ, κάλεσε το λαό να επιλέξει με κριτήριο ποιος είναι ικανότερος να διαπραγματευτεί τη μείωση του χρέους, να διαχειριστεί χρηστά τα δημόσια οικονομικά κ.λπ.

Καυτηρίασε τέλος την «προπαγάνδα εθνικής ενότητας, οικουμενικότητας, μεγάλου συνασπισμού, μικρότερου συνασπισμού, και λοιπά», καταγγέλλοντας ότι «ο στόχος είναι φανερός. Να δείξουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Και να αναδείξουν ως εθνικό πρόγραμμα την επιβολή και τη στερέωση του καθεστώτος της διακυβέρνησης των δυνάμεων του χτες». Εντούτοις, ο ίδιος και τα στελέχη του κόμματός του φροντίζουν να καλλιεργούν ήδη το έδαφος για τέτοια σενάρια, καθώς τα προτάγματα του κεφαλαίου που εκπροσωπούν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις αποτελούν την αντικειμενική βάση για την πραγμάτωσή τους.

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Σοφία Σακοράφα

Στο μεταξύ, την ανεξαρτητοποίησή της ανακοίνωσε χτες η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα. «Είναι σαφές ότι δεν μπορώ να στηρίξω καμία κυβέρνηση και καμία πολιτική αντιλαϊκών μέτρων», αναφέρει σε δήλωσή της με την οποία προαναγγέλλει «δράση και πρωτοβουλίες εντός της πατρίδας μας», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τίποτα περισσότερο για τις μελλοντικές της κινήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ