Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
«Σπάστε» τον «μαύρο» για το λαό συσχετισμό

Στη μεγάλη παγίδα της «δεύτερης ευκαιρίας» στον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και τον αντιλαϊκό δρόμο ανάπτυξης στάθηκε η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής Α' Πειραιά, μιλώντας με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Μεταξά». Μαζί της ήταν και οι Γιάννης Ντουνιαδάκης και Νίκος Μπουντούρογλου, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α' Πειραιά και τη Β' Αθήνας, αντίστοιχα.

Οπως χαρακτηριστικά είπε, «γνωρίζουμε κατά γράμμα το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, θα είναι τα τρία μνημόνια. Κυβέρνηση θα σχηματιστεί σίγουρα γιατί τουλάχιστον 5 κόμματα "σκίζονται" ποιο θα συμμετάσχει. Το θέμα είναι ποιον θα έχει απέναντι αυτή η κυβέρνηση και η μόνη εγγυημένη δύναμη είναι το ΚΚΕ. Οχι μόνο για να δυναμώσουν οι αγώνες, αλλά κι επειδή έχει άλλη πρόταση διεξόδου, έστω κι αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί του».

Κάλεσε, ακόμη, να σπάσει η απογοήτευση που προήλθε από τα ψέματα πως μέσα στην ΕΕ και στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης θα υπάρξουν φιλολαϊκές πολιτικές. «Το ξέρουμε πως ο συσχετισμός είναι θλιβερός, το ξέρουμε ότι ο αγώνας είναι δύσκολος, αλλά θα μείνουμε εκεί ή θα κοιτάξουμε μπροστά; Γιατί μήπως δεν είναι δύσκολη η σημερινή επιλογή να μείνουμε εδώ που είμαστε;», τόνισε, για να προσθέσει:

«Το βαρόμετρο την επομένη των εκλογών θα είναι το ποσοστό του ΚΚΕ. Αν εκτιναχθεί θα αναθαρρήσει ο κόσμος, αυτό θα είναι είδηση, αυτό θα συζητάει όλη η Ευρώπη, θα φοβηθούν, θα δυναμώσουν το κίνημα και οι αγώνες. Σκεφτείτε σοβαρά αυτή τη φορά και κουβεντιάστε και με τον περίγυρό σας, ώστε να τους αιφνιδιάσουμε με μια σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ και να αλλάξει αυτός ο "μαύρος" για το λαό συσχετισμός».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ