Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2015 - αριθ. φύλλου: 12237

Νέες υπογραφές και δηλώσεις στήριξης στο ΚΚΕ

ΣΕΛ.  16   -   17

Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση για τη νεολαία στο δρόμο της ανατροπής

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΚΝΕ προς τη νεολαία μπροστά στις εκλογές

Ολοι εμείς, οι νέοι, οι νέες, που δουλεύουμε για 300 και 400 ευρώ, που στεκόμαστε στις ουρές της ανεργίας, που οι οικογένειές μας πληρώνουν έναν σκασμό λεφτά για να μορφωθούμε και να σπουδάσουμε, δεν τσιμπάμε ξανά σε ψεύτικα διλήμματα.

Μπορούμε να είμαστε πρωταγωνιστές, με το δικό μας σχέδιο μάχης. Μπορούμε να ζήσουμε με σύγχρονα δικαιώματα. Αυτό είναι το πραγματικά καινούριο σήμερα!

Το ΚΚΕ έχει οργάνωση, σχέδιο και πρόγραμμα που οδηγούν σε έναν πραγματικά διαφορετικό, ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας. Βασισμένο στις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, της επιστήμης, της τεχνολογίας, της ανθρώπινης εργασίας.

Το ΚΚΕ εκφράζει το γνήσιο ΟΧΙ στα μνημόνια και στα αντιλαϊκά μέτρα, προτείνοντας και παλεύοντας για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, χωρίς κρίσεις και ανεργία. Είναι η δύναμη της αλήθειας, της ελπίδας και της ανατροπής.

Τώρα με το ΚΚΕ!

Να απογοητεύσουμε το σύστημα και τα κόμματα που το υπερασπίζονται.


ΣΕΛ.  4

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Απόλυτος συγχρονισμός

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε προχτές η αναφορά του Ζ. Κ. Γιούνκερ ότι «αν αυτήν τη φορά οι κοινοί κανόνες δε γίνουν σεβαστοί (σ.σ. από την Ελλάδα), τότε η αντίδραση της ΕΕ και της Ευρωζώνης θα είναι διαφορετική. Πρέπει να γίνει αυτό που συμφωνήθηκε».

Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε σε ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ευρωκοινοβούλιο και αφορά την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, το οποίο περιέχει και τα δύο προηγούμενα.

Βέβαια, η επισήμανση αυτή του Ζ. Κ. Γιούνκερ, παρά την έντασή της, παραβιάζει «ανοιχτές θύρες» σε ό,τι αφορά τις διαθέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων που προαλείφονται να κυβερνήσουν ή να συγκυβερνήσουν μετά τις εκλογές.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ έχουν δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουν μέχρι κεραίας τη συμφωνία με ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και το ίδιο λένε και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.

Από 'δώ, άλλωστε, προκύπτει αντικειμενικά και η βάση για μια ευρύτατη κυβερνητική συνεργασία μετά τις εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιούνκερ δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να αναπαράγει το δίλημμα με το οποίο τα κόμματα στην Ελλάδα επιχειρούν να αποσπάσουν τη συναίνεση του λαού στα βάρβαρα μέτρα.

Το δίλημμα αυτό συνοψίζεται στο «μνημόνιο ή έξοδος από την Ευρωζώνη». Αυτό υπονοεί ο Γιούνκερ.

Αυτό είπε, όμως, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιχειρηματολογία για τη στάση του απέναντι στην αντιλαϊκή συμφωνία, προσθέτοντας μάλιστα ότι υπογράφοντας το μνημόνιο, «έβαλε την πατρίδα πάνω από το κόμμα»!

Αρα, θεωρεί σωτηρία για τη χώρα την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, την εφαρμογή του οποίου ζητάει επιτακτικά και ο Γιούνκερ.

Αλλά και η ΝΔ σε όλους τους τόνους λέει ότι η ψήφος της στο μνημόνιο ήταν «εθνική» και ότι αυτή μπορεί καλύτερα να διαχειριστεί την εφαρμογή του. Ανάλογη στάση κράτησαν το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και βέβαια οι ΑΝΕΛ, που συγκυβερνούσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για ποιον αγωνιούν όλοι αυτοί και «πυροβολούν» με ψευτοδιλήμματα και εκβιασμούς το λαό; Την απάντηση τη δίνει η παρέμβαση του ΣΕΒ, μία από τις πολλές που έκανε το κεφάλαιο πριν και κυρίως μετά την προκήρυξη των εκλογών.

Στην τελευταία από αυτές, οι βιομήχανοι σημειώνουν: «(...) το τρίτο μνημόνιο προδιαγράφει τα βήματα που πρέπει να αναληφθούν και την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική οικονομία προς την κανονικότητα της ανταγωνιστικής ανάπτυξης».

Να, λοιπόν, για ποιον ψηφίστηκαν τα μέτρα του μνημονίου: Για το κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο. Να για ποιον «δουλεύουν» η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της στην Ελλάδα. Επομένως, ας αφήσουν μερικοί την «κλάψα» περί «απαράδεκτης παρέμβασης» της ΕΕ στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Παρά τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, όλοι προσπαθούν να υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις υποθέσεις του κεφαλαίου και γι' αυτό στέκονται απέναντι στο λαό. Αυτό είναι το συμπέρασμα που πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις 20 Σεπτέμβρη.


Eurokinissi

Γιατί οι αγρότες να ψηφίσουν ΚΚΕ

Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ απευθύνουν απ' άκρη σ' άκρη στο θεσσαλικό κάμπο οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος, τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του

Ενα πιο ισχυρό ΚΚΕ θα δώσει μεγαλύτερη δύναμη στους αγώνες των αγροτών, θα προβάλει την πραγματική διέξοδο για την αγροτική παραγωγή προς όφελος του λαού.


ΣΕΛ.  12

Στην προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρισα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σήμερα, Παρασκευή, στις 21.30, στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λάρισα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στην Κοίτη του Πηνειού.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Μέτρα για απευθείας μεταφορά των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους

Τηλεφωνική επικοινωνία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Β. Θάνου


ΣΕΛ.  10
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ΕΕ εχθρός των προσφύγων και των εργαζομένων

ΣΕΛ.  10
ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Με χιλιάδες κενά το πρώτο κουδούνι

ΣΕΛ.  23


Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org