Σάββατο 3 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Δυνατό ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για τη μόνη φιλολαϊκή λύση

Ανταποκρίσεις από δραστηριότητες Κομματικών Οργανώσεων σε Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά - Εύβοια

Με σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών σε διάφορες περιοχές της χώρας συνεχίστηκε και τις μέρες των γιορτών η δραστηριότητα Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ με στόχο να φτάσει παντού το κάλεσμα για ισχυροποίηση του Κόμματος, κόντρα στο αποπροσανατολιστικό σκηνικό που στήνουν οι δυνάμεις της αστικής διαχείρισης και τα επιτελεία του συστήματος.

Στο σημερινό 4σέλιδο «Κομματική Ζωή και Δράση» παρουσιάζουμε ανταποκρίσεις από εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά - Εύβοια.

Ριζική ανατροπή, όχι άλλη συνταγή στο μαγείρεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι πολιτικές - ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που οργάνωσαν τις προηγούμενες μέρες οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε περιοχές της Θεσσαλίας, στα πλαίσια της πολύπλευρης προσπάθειας για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος.

Στις εκδηλώσεις που έγιναν στο Ζάρκο του δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων και στον Πυργετό της Λάρισας μίλησε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ και σε αυτές που πραγματοποιήθηκαν στο cafe Βιβλιοθήκη της Καρδίτσας και στον πολυχώρο του δήμου Τρικάλων, ο Θοδωρής Αναπλιώτης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας ΣΠ Θεσσαλίας της Οργάνωσης.


Στην ομιλία του στο Ζάρκο, το περασμένο Σάββατο, ο Ρ. Μαρούδας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι, ανεξαρτήτως διαχειριστή της αστικής διακυβέρνησης, η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ θα είναι εδώ και θα τη νιώθουν στο πετσί τους τα λαϊκά στρώματα.

«Η νέα ΚΑΠ θα είναι εδώ», σημείωσε, «και θα ξεκληρίζει όλο και πιο πολλούς μικρομεσαίους αγρότες. Η φορολόγηση της αγροτιάς με 13% από το πρώτο ευρώ θα είναι εδώ και θα μας ξεζουμίζει. Οποια κυβέρνηση και αν προκύψει. Είτε την ονομάσουν εθνικής σωτηρίας και εθνικού σκοπού είτε την ονομάσουν αριστερή, ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσημο και χαρακτηρισμό, δεν έχει σκοπό να δυσκολέψει τη δράση των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων και των συμφερόντων τους, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών που κατέχουν τον πλούτο και ταυτόχρονα μας ξεζουμίζουν και τον αυγατίζουν και μέσα στην κρίση.

Τα κόμματα της ΕΕ διαγκωνίζονται για το ποια παραλλαγή, ποιο μείγμα της αστικής πολιτικής θα διαχειριστεί την οικονομία των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, αφού κανένα δεν έχει σκοπό να τα θίξει. Ο λαός δε χρειάζεται ανακάτεμα και μαγείρεμα με άλλη συνταγή της αντιλαϊκής πολιτικής, χρειάζεται ριζική ανατροπή της. Ομως ριζικές ανατροπές δε θα έρθουν με αντικατάσταση της σημερινής αντιλαϊκής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με μια άλλη, με κορμό το "νέο" ΠΑΣΟΚ που έχει βαφτιστεί ΣΥΡΙΖΑ».

«Μόνο τα ίδια τα λαϊκά στρώματα», υπογράμμισε, «με τους προσανατολισμένους αγώνες τους, με την ανασύνταξη του κινήματος, με τη συγκρότηση μια ισχυρής Λαϊκής Συμμαχίας μπορούν να βάλουν εμπόδια στη βαρβαρότητα και ν' ανοίξουν δρόμο προοπτικής. Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, απαραίτητης προϋπόθεσης για να δείξει ο λαός τη δύναμή του και να νικήσει.

Μόνο το ΚΚΕ στέκεται με συνέπεια, παρά τις δυσκολίες, σταθερός υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων. Και κυρίως μόνο το ΚΚΕ είναι φορέας και εγγυητής του πραγματικού δρόμου διεξόδου που συμφέρει το λαό.

Χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ, που θα παλεύει να ανοίξει ο δρόμος για τη μοναδική λαϊκή λύση. Τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της στο τιμόνι της εξουσίας. Μια τέτοια διακυβέρνηση έχει ανάγκη ο λαός, την κυβέρνηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας και σ' αυτήν το Κόμμα θα δώσει μαχητικό "παρών"».

Μετά την ομιλία, η εκδήλωση συνεχίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε λαϊκούς και παραδοσιακούς ρυθμούς. Γι' αυτό φρόντισαν η πλειάδα των μουσικών που για ακόμη μια φορά ανταποκρίθηκαν και πρόσφεραν τις καλλιτεχνικές «υπηρεσίες» τους ανιδιοτελώς, δίνοντας το έναυσμα για πολύ κέφι και χορό.

Δε γίνεται να είσαι και με το λαό και με το κεφάλαιο

Μιλώντας στην εκδήλωση της Καρδίτσας, ο Θ. Αναπλιώτης ανέδειξε τη στρατηγική σύγκλιση των κομμάτων της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι υπόσχονται στο λαό «σταθερότητα και έξοδο από το τούνελ, στο ξέφωτο της ανάκαμψης», δηλαδή, στην πραγματικότητα, «διαφωνούν στο μέσο με το οποίο θέλουν να φτάσουν στον κοινό προορισμό τους και μαζί κρύβουν το αντιλαϊκό περιεχόμενο αυτού του προορισμού».

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία θα πρέπει «να σκεφτούν και να σταθμίσουν με ποια πολιτική μπορούν να μπουν εμπόδια στα βάρβαρα μέτρα και με ποια θα έρθουν ακόμα χειρότερες μέρες. Να πονηρευτεί ένας κόσμος, να μείνει μακριά από τη λογική του μικρότερου κακού. Να μην έχει μειωμένες απαιτήσεις και να μη γίνεται συνένοχος, αφού βλέπει ότι αυτός που αυτοαποκαλείται αριστερός, ταυτόχρονα λέει ότι η χώρα ανήκει στο ΝΑΤΟ και αναγνωρίζει το χρέος. Θα φέρει το λογαριασμό από τη διαπραγμάτευση και θα τον πληρώσει πάλι η λαϊκή οικογένεια. Εχει αποδειχθεί πλέον ότι και με το λαό και με το κεφάλαιο δεν μπορεί να είσαι».

«Καλούμε το λαό», πρόσθεσε, «να αξιοποιήσει την πείρα του για να μην την πατήσει. Να στηρίξει το ΚΚΕ για να είναι την επόμενη μέρα δυνατό το δικό του κόμμα. Αυτό θα αποτελέσει δύναμη ανάσχεσης, διεκδίκησης και πίεσης. Το αποδείξαμε μετά το 2012 και μάλιστα με μειωμένη εκλογική δύναμη: Δεν το βάλαμε κάτω, κινητοποιήσαμε τον κόσμο, παλέψαμε, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε όρους αγωνιστικής αφύπνισης (...) Ενα ισχυρό ΚΚΕ την επομένη των εκλογών θα πολλαπλασιάσει τη δυναμική των αγώνων, την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση του λαού. Τη θέλησή του να πάψει να είναι καταδικασμένος σε θεατή του ίδιου έργου με διαφορετικούς θιάσους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ