Σάββατο 3 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κινήσεις στο έδαφος της «διάσπασης»

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση του νέου κόμματος του Γ. Παπανδρέου

«Φυγή προς τα εμπρός» επιχειρεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με περιοδείες και ομιλίες του Ευ. Βενιζέλου σε Πελοπόννησο και Αθήνα, ενώ ο Γ. Παπανδρέου ανακοινώνει σήμερα το κόμμα του, διεκδικώντας πιο ενεργό ρόλο στην υπόθεση αναμόρφωσης της εγχώριας κεντροαριστεράς.

Ο Ευ. Βενιζέλος σήμερα θα βρίσκεται στη Σπάρτη, αύριο σε Τρίπολη και Καλαμάτα. Τη Δευτέρα προγραμματίζεται η πρώτη ομιλία του στην Αθήνα, στην Καλλιθέα. Εξάλλου, σε μια προσπάθεια να δείξουν την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση του στελεχιακού δυναμικού τους και την τοποθέτησή του σε ... θέσεις μάχης, από το ΠΑΣΟΚ γίνονται ανακοινώσεις όπως ότι ο βουλευτής Επικρατείας, Π. Δήμας, θα είναι υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στη Β' Περιφέρεια Αθηνών ή ότι η πολιτική κίνηση «Πρωτοβουλία Κέντρου - για τον άνθρωπο, για την κοινωνία, για μια βιώσιμη Ελλάδα» προσχωρεί στη «Δημοκρατική Παράταξη», εκλογικό σχήμα όπου ποντάρει η τωρινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ολα αυτά δρομολογούνται ενώ ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, ιδρύει νέο κόμμα, το όνομα και τα σύμβολα του οποίου αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα στην Αθήνα, παρακάμπτοντας εκκλήσεις πολλών «ιστορικών» στελεχών του ΠΑΣΟΚ να μην το κάνει.

Συγκεκριμένα, χτες κυκλοφόρησε δήλωση του Γ. Παπανδρέου όπου τόνιζε: «Ηρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν (...) Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Ενός Κινήματος που θέλουμε να διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις».

Ηδη από την πλευρά της νυν ηγεσίας μιλούν για «διάσπαση του ΠΑΣΟΚ από το γιο του ιδρυτή του». Σε κάθε περίπτωση, τα σχέδια Παπανδρέου επιδέχονται διαφόρων προσεγγίσεων και ερμηνειών. Ενδεικτικά, σε ανταπόκρισή τους από την Αθήνα, οι «Financial Times» γράφουν πως το κόμμα του θα μπορούσε να χαρίσει τη νίκη στον Αντ. Σαμαρά. Επικαλούμενη δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας, η εφημερίδα σημειώνει ότι ένα κόμμα Παπανδρέου μπορεί να φτάσει ως 5% ψαλιδίζοντας τα ποσοστά των ΣΥΡΙΖΑ, Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ