Σάββατο 3 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Προϋπόθεση για τη λαϊκή αντεπίθεση η ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη της ΚΟΒ Οινοφύτων
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη της ΚΟΒ Οινοφύτων
Την περασμένη Κυριακή, η ΚΟΒ Οινοφύτων πραγματοποίησε εκδήλωση - σύσκεψη με οπαδούς και φίλους του Κόμματος στην περιοχή των Οινοφύτων και του Σχηματαρίου. Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ανάλυση της πολιτικής κατάστασης με βάση τις θέσεις του Κόμματος, η μεταφορά πείρας με βάση τις απόψεις των εργαζομένων της περιοχής και η ανταλλαγή επιχειρημάτων.

Στην εισηγητική ομιλία του Αντώνη Τουλουμάκου, μέλους της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, αποτυπώθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις που κατέληξαν την επόμενη στη δρομολόγηση των βουλευτικών εκλογών. Εξελίξεις που πατάνε στη βάση της ρευστότητας του αστικού πολιτικού συστήματος, στην προοπτική μιας ορισμένης αναιμικής ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τις οικονομικές εξελίξεις συνολικά στην Ευρωζώνη και την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή.

Αναδείχθηκε η ουσία της αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που αντανακλά διαφορετικά μείγματα στη διαχείριση της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής. Τονίστηκε ότι μονόδρομος για τα λαϊκά συμφέροντα είναι να τεθεί στο επίκεντρο της πάλης η ανάκτηση των απωλειών της περιόδου της κρίσης, η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, το χτίσιμο μιας πανίσχυρης Λαϊκής Συμμαχίας, για να ανοίξει ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για το λαό της χώρας μας, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό αφέντη του πλούτου που παράγει με το μόχθο του. Προϋπόθεση για τη λαϊκή αντεπίθεση, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού.

Μεταφέρθηκε μια ορισμένη πείρα από το σχεδιασμένο άνοιγμα του Κόμματος το προηγούμενο διάστημα, τόσο σε μεγάλα εργοστάσια όσο και στα χωριά της περιοχής, το οποίο φαίνεται ότι μπορεί να αποδώσει μετρήσιμα αποτελέσματα στην ισχυροποίηση των Κομματικών Οργανώσεων εκεί.

Συζητήθηκε, επίσης, η ανάγκη η Οργάνωση από κοινού με τον περίγυρό της να συμβάλλει πρακτικά στην ισχυροποίηση του Κόμματος, τόσο εκλογικά όσο και συνολικά πολιτικά στο χώρο.

Στις διάφορες παρεμβάσεις φίλων και εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα και την τοπική διοίκηση, επισημάνθηκε η ανάγκη να δώσουμε επιθετικά και στα γεμάτα την επερχόμενη εκλογική μάχη, κερδίζοντας με την πολιτική του Κόμματος βιομηχανικούς εργάτες και άλλους εργαζόμενους της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ