Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Γενάρη 2015 - αριθ. φύλλου: 12030

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Τη νέα χρονιά με πολύ πιο δυνατο ΚΚΕ ο λαός να πει «όχι» σε φόβο και αυταπάτες
  • Πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή, και στους καθημερινούς αγώνες, για να υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό μας, για την πατρίδα μας.
  • Αυτές τις μέρες, γινόμαστε μάρτυρες κυριολεκτικά συναλλαγών, παζαριών, μετεγγραφών - μέσω των καναλιών και των ΜΜΕ - των διαφόρων κομμάτων της αστικής τάξης, του κατεστημένου, που θέλουν πάλι να καθίσουν στο σβέρκο του λαού, υπηρετώντας ίδιες πολιτικές της ΕΕ, του κεφαλαίου, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που έχει φέρει το λαό μας, τη χώρα μας, στην οικονομική κρίση, που χαμηλώνει όλο και περισσότερο το βιοτικό επίπεδο, οδηγεί στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανέχεια χιλιάδες, εκατομμύρια οικογένειες συμπατριωτών μας.
  • Το ΚΚΕ, μακριά από όλα αυτά τα αλισβερίσια, οργανώνεται αυτές τις μέρες, οργανώνει την πάλη του, συζητά με το λαό, έτσι ώστε ο λαός μας, βασισμένος στην πείρα του, να αποκτήσει αυτές τις δυνάμεις, να δώσει την οργανωμένη απάντηση, να πει «όχι» στο φόβο, «όχι» στη μοιρολατρία, «όχι» στις αυταπάτες. Να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς και να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ στις 25 του Γενάρη, έτσι ώστε να βγει δυνατό και στη Βουλή και στο λαό, για τη λαϊκή συμμαχία, την οργάνωση του κινήματος, για τη συνολική ανατροπή.

ΣΕΛ.  3

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Καλή χρονιά με το λαό πρωταγωνιστή

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά...

Κι αυτή η νέα χρονιά, το 2015, βρίσκει το λαό να προσπαθεί να επιβιώσει όπως μπορεί, να περιορίζει όλο και περισσότερο την κάλυψη ζωτικών του αναγκών, να βιώνει τις δραματικές απώλειες εξαιτίας της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Εκτός από την απόλυτη εξαθλίωση, στην οποία βρίσκεται ένα μεγάλο τμήμα του λαού, υπάρχει και η εξαθλίωση που αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία και εκδηλώνεται με το να έρχεσαι στη θέση τού να απαντήσεις σε διλήμματα όπως: «Φάρμακα ή θέρμανση;», «Εμβόλιο ή παιδικός σταθμός;», «Ενα παιχνίδι για το παιδί ή δύο κιλά κρέας;» Διλήμματα που κάνουν αέρα κοπανιστό τις υποσχέσεις όσων προσπαθούν να μας πείσουν τόσο απ' τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ορισμένα ψίχουλα για την ακραία φτώχεια είναι αρκετά για να σωθεί ο λαός. Την ίδια ώρα που θα μένει άθικτο όλο το αντιλαϊκό αντεργατικό πλαίσιο, που θα συνεχίζουν οι εργατικές - λαϊκές ανάγκες να θυσιάζονται στο βωμό της ανάκαμψης του κεφαλαίου.

Και ενώ προσπαθούν να εκπαιδεύσουν τους εργαζόμενους να ζουν με μειωμένες απαιτήσεις, να εγκαταλείψουν κάθε διεκδίκηση για ανάκτηση των απωλειών, ο λαός βρίσκεται μπροστά σε μια εκλογική μάχη, μπροστά σε ψευτοδιλήμματα που του βάζουν σκόπιμα. Διλήμματα εκβιαστικά, από τη μια, αποπροσανατολιστικά, από την άλλη. Με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να πρωταγωνιστούν σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι θέλοντας να κρύψουν ότι, παρά τις διαφορές τους για το μείγμα διαχείρισης, κινούνται μέσα στα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Αρχή καλός μας χρόνος...

Ναι. Μπορεί τη νέα χρονιά, το 2015, να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής. Και το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση. Για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, τα εκβιαστικά διλήμματα, οι αυταπάτες, να ξεπεραστεί ο συμβιβασμός με τα ψίχουλα και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Η νέα χρονιά μπορεί να είναι πραγματικά διαφορετική για το λαό, αν απέναντι στους εκβιασμούς, στην κινδυνολογία και τις αυταπάτες κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιτάξει τα δικά του όπλα. Κι αυτά τα όπλα είναι ο αγώνας, η συμμαχία του για να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες, που θυσιάζονται στο βωμό της επιβίωσης ενός σάπιου συστήματος, είναι η μη αναγνώριση του χρέους, γιατί δεν το δημιούργησε ο ίδιος, είναι το αίτημα για ολοσχερή και μονομερή διαγραφή του, να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν.

Είναι ο στόχος για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, για κοινωνικοποίηση του πλούτου, για να μπορεί να πάρει ο λαός στα χέρια του τις παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η χώρα. Αυτά είναι τα όπλα του λαού, αυτό το δρόμο προτείνει το ΚΚΕ και γι' αυτό και το δυνάμωμά του και στις εκλογές της 25ης Γενάρη μπορεί να βάλει και εμπόδια στη σημερινή πολιτική, να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια που υποφέρει, αλλά πάνω απ' όλα να ανοίξει το δρόμο για μία ριζικά διαφορετική προοπτική...


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Στα 4σέλιδα «Εργαζόμενοι & Λαϊκή Συμμαχία» και «Νεολαία»

-- Προεκλογικές «αλήθειες» και «ελπίδες» για τους εργαζόμενους.

-- Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών.

-- Μπροστά στις εκλογές της 25ης του Γενάρη. Γιατί οι νέοι πρέπει να στηρίξουν το ΚΚΕ.

-- Το Σαββατοκύριακο, η πρωτοχρονιάτικη γιορτή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για παιδιά στον Περισσό.


ΣΕΛ.  9  -  16

Ο «Ριζοσπάστης»

Λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς ο «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει πάλι το Σάββατο 3 Γενάρη



ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
«Ενισχύουμε το ΚΚΕ παντού!»

ΣΕΛ.  4
ΠΑΜΕ
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα για το 2015

Με πίστη στο δίκιο μας, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει! Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εύχεται σ' όλους καλή και αγωνιστική χρονιά, με νέες δυνάμεις στον αγώνα.


ΣΕΛ.  8
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Χρηματοδοτικά «εργαλεία» - θηλιά για τις λαϊκές οικογένειες

ΣΕΛ.  17
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Συνεχείς ασκήσεις εντός και εκτός συνόρων

ΣΕΛ.  6

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ