Πέμπτη 1 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Καλή χρονιά με το λαό πρωταγωνιστή

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά...

Κι αυτή η νέα χρονιά, το 2015, βρίσκει το λαό να προσπαθεί να επιβιώσει όπως μπορεί, να περιορίζει όλο και περισσότερο την κάλυψη ζωτικών του αναγκών, να βιώνει τις δραματικές απώλειες εξαιτίας της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Εκτός από την απόλυτη εξαθλίωση, στην οποία βρίσκεται ένα μεγάλο τμήμα του λαού, υπάρχει και η εξαθλίωση που αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία και εκδηλώνεται με το να έρχεσαι στη θέση τού να απαντήσεις σε διλήμματα όπως: «Φάρμακα ή θέρμανση;», «Εμβόλιο ή παιδικός σταθμός;», «Ενα παιχνίδι για το παιδί ή δύο κιλά κρέας;» Διλήμματα που κάνουν αέρα κοπανιστό τις υποσχέσεις όσων προσπαθούν να μας πείσουν τόσο απ' τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ορισμένα ψίχουλα για την ακραία φτώχεια είναι αρκετά για να σωθεί ο λαός. Την ίδια ώρα που θα μένει άθικτο όλο το αντιλαϊκό αντεργατικό πλαίσιο, που θα συνεχίζουν οι εργατικές - λαϊκές ανάγκες να θυσιάζονται στο βωμό της ανάκαμψης του κεφαλαίου.

Και ενώ προσπαθούν να εκπαιδεύσουν τους εργαζόμενους να ζουν με μειωμένες απαιτήσεις, να εγκαταλείψουν κάθε διεκδίκηση για ανάκτηση των απωλειών, ο λαός βρίσκεται μπροστά σε μια εκλογική μάχη, μπροστά σε ψευτοδιλήμματα που του βάζουν σκόπιμα. Διλήμματα εκβιαστικά, από τη μια, αποπροσανατολιστικά, από την άλλη. Με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να πρωταγωνιστούν σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι θέλοντας να κρύψουν ότι, παρά τις διαφορές τους για το μείγμα διαχείρισης, κινούνται μέσα στα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Αρχή καλός μας χρόνος...

Ναι. Μπορεί τη νέα χρονιά, το 2015, να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής. Και το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση. Για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, τα εκβιαστικά διλήμματα, οι αυταπάτες, να ξεπεραστεί ο συμβιβασμός με τα ψίχουλα και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Η νέα χρονιά μπορεί να είναι πραγματικά διαφορετική για το λαό, αν απέναντι στους εκβιασμούς, στην κινδυνολογία και τις αυταπάτες κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιτάξει τα δικά του όπλα. Κι αυτά τα όπλα είναι ο αγώνας, η συμμαχία του για να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες, που θυσιάζονται στο βωμό της επιβίωσης ενός σάπιου συστήματος, είναι η μη αναγνώριση του χρέους, γιατί δεν το δημιούργησε ο ίδιος, είναι το αίτημα για ολοσχερή και μονομερή διαγραφή του, να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν.

Είναι ο στόχος για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, για κοινωνικοποίηση του πλούτου, για να μπορεί να πάρει ο λαός στα χέρια του τις παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η χώρα. Αυτά είναι τα όπλα του λαού, αυτό το δρόμο προτείνει το ΚΚΕ και γι' αυτό και το δυνάμωμά του και στις εκλογές της 25ης Γενάρη μπορεί να βάλει και εμπόδια στη σημερινή πολιτική, να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια που υποφέρει, αλλά πάνω απ' όλα να ανοίξει το δρόμο για μία ριζικά διαφορετική προοπτική...
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org