Σάββατο 3 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Συνεχίζουμε τη μάχη για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ

Εργο του Γ. Βαρλάμου
Εργο του Γ. Βαρλάμου
Με το πανελλαδικό πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ να «αγγίζει» από την περασμένη Δευτέρα το 100% και πολλές Κομματικές Οργανώσεις να έχουν υπερκαλύψει ήδη τους στόχους τους, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ δίνουν συνέχεια στην οικονομική δουλειά για την ενίσχυση του Κόμματος, μαζί πλέον με τη μάχη της ψήφου ενόψει των βουλευτικών εκλογών στις 25 Γενάρη.

Η πλούσια πείρα από τη μάχη της εξόρμησης, που δυο μήνες τώρα δίνει το Κόμμα για την οικονομική στήριξή του από το λαό, μπορεί να γίνει οδηγός ώστε ακόμα περισσότεροι άνθρωποι του μόχθου να κάνουν δική τους υπόθεση την ενίσχυση του ΚΚΕ. Ετσι και αλλιώς η οικονομική δουλειά έχει μόνιμο χαρακτήρα, πόσο μάλλον τώρα μπροστά στη σκληρή πολιτική μάχη των εκλογών.

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα - παραδείγματα που καταγράφηκαν στις σελίδες του «Ρ» δεν είναι λίγα το δίμηνο που μας πέρασε, δείχνοντας ότι, παρά τις δυσκολίες τους, οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους, όταν υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία, μαζικό και αποφασιστικό άνοιγμα και καλή συζήτηση, ενισχύουν το Κόμμα: Είναι οι οπαδοί και φίλοι του Κόμματος που εντάχθηκαν στη μάχη βοηθώντας να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ ακόμα πιο μακριά, με την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, για παράδειγμα, να μετρά 50% περισσότερους φίλους του Κόμματος στη μάχη σε σχέση με πέρσι. Είναι, π.χ., οι κατά 33% περισσότεροι ενισχυτές σε σχέση με πέρυσι που μέτρησαν οι Τομεακές Οργανώσεις της Αχαΐας. Η καθοριστική προσωπική συμβολή των μελών του Κόμματος, όπως στην Κρήτη, που στις αρχές Δεκέμβρη πάνω από το 60% των κομματικών μελών είχε αφιερώσει τουλάχιστον μια μέρα δουλειάς στο Κόμμα και το ποσό που είχε συγκεντρωθεί από αυτά τα «κόκκινα μεροκάματα» ήταν κατά 25% αυξημένο σε σχέση με το 2013. Είναι οι οπλίτες από διάφορα στρατόπεδα που κατέθεσαν τον πενιχρό μισθό του φαντάρου στο Κόμμα, όπως και τα 688 ευρώ που συγκέντρωσαν σε τέσσερις μέρες μέλη της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής της ΚΝΕ με πλατύ άνοιγμα σε πρακτικάριους, άνεργους υγειονομικούς και πολλά ακόμη παραδείγματα.

Συνεχίζεται η προσπάθεια με όμορφες πρωτοβουλίες

Το κόσμημα που διακινεί η ΤΟ Καλλιτεχνών
Το κόσμημα που διακινεί η ΤΟ Καλλιτεχνών
Παράλληλα, η προσπάθεια για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ εξακολουθεί να συμπληρώνεται από πολύμορφες πρωτοβουλίες, όπως, π.χ., καλαίσθητες εκδόσεις αλλά και καλλιτεχνικά έργα που βοηθούν στο άνοιγμα των οργανώσεων.

Μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών που έχουμε ήδη παρουσιάσει (π.χ., τα ημερολόγια μιας σειράς Οργανώσεων για το 2015), ξεχωρίζει το ειδικά σχεδιασμένο κόσμημα που διατίθεται από την ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής. Πρόκειται για χειροποίητη δημιουργία του γλύπτη Κώστα Ρόθου, σχεδιασμένη ειδικά για την Οικονομική Εξόρμηση.

Επίσης, η πρωτοβουλία της ΚΟΒ Κέντρου Περιστερίου που διακινεί αναμνηστικά - αντίγραφα έργων του κομμουνιστή χαράκτη - ζωγράφου Γιώργη Βαρλάμου, του καλλιτέχνη που με τη διαθήκη του άφησε την κινητή και ακίνητη περιουσία του στο ΚΚΕ. Με τον τρόπο αυτόν ακόμα περισσότεροι ενίσχυσαν οικονομικά το Κόμμα, τα μέλη της ΚΟΒ απευθύνθηκαν σε αρκετό κόσμο για πρώτη φορά.

Η οικονομική ενίσχυση του Κόμματος είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το ΚΚΕ στηρίζεται από το λαό για να γίνει πιο δυνατό στην πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους. Με το κουπόνι μόνιμα στο χέρι, η φωνή του Κόμματος μπορεί να φτάσει σε περισσότερους εργάτες, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες. Αποτελεί έναν ακόμη δείκτη των ακατάλυτων δεσμών που έχει το ΚΚΕ με τους ανθρώπους του μόχθου. Μπροστά στην κάλπη και τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες, η οικονομική στήριξη από το λαό είναι ένα ακόμα μήνυμα πάλης και διεκδίκησης, ισχυροποίησης του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org