Σάββατο 3 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΗΔΙΑ
Νέα ρατσιστική επίθεση

ΟΥΨΑΛΑ.--

Νέα εμπρηστική επίθεση σε τζαμί, η τρίτη μέσα σε μία βδομάδα, σημειώθηκε, χτες, στην πόλη Ουψάλα. Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή γρήγορα από περαστικούς και περίοικους, οι οποίοι πρόλαβαν να την σβήσουν πριν φτάσει η Πυροσβεστική. Υπάρχουν περιορισμένες υλικές ζημιές.

Η Πυροσβεστική ανέφερε πως η φωτιά ξεκίνησε από μολότοφ, ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία, στο κτίριο βρέθηκαν ρατσιστικά συνθήματα που γράφτηκαν με σπρέι. Δεν έχουν συλληφθεί ακόμη ύποπτοι για τον εμπρησμό.

Πρόκειται για το τρίτο τέτοιο περιστατικό σε μία βδομάδα: Τη Δευτέρα, εμπρησμός είχε προκληθεί σε τέμενος που βρίσκεται στο ισόγειο κτιρίου στο Εσλέβ, ενώ ανήμερα των Χριστουγέννων είχε γίνει εμπρηστική επίθεση σε τέμενος στην Εσκιλστούνα.

Η αστυνομία ανέφερε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Svenska Dagbladet», ότι θα αυξηθούν τα μέτρα επαγρύπνησης για την προστασία μουσουλμανικών χώρων λατρείας.

Οι επιθέσεις γίνονται ενώ το πολιτικό σκηνικό στη Στοκχόλμη έχει περιπλεχθεί και η συζήτηση για τη μετανάστευση έχει αρχίσει να γίνεται με σκληρούς όρους. Το κόμμα της ακροδεξιάς, οι «Σουηδοί Δημοκράτες», ζητά μείωση του αριθμού των μεταναστών κατά 90% - σε μία χώρα που έχει παράδοση υποδοχής οικονομικών μεταναστών, προσφύγων και ανθρώπων που έπαιρναν πολιτικό άσυλο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ