Σάββατο 3 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Συνεχίζονται οι έρευνες

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.--

Αντιμέτωπα με κύματα ύψους πέντε μέτρων - σύμφωνα με τον ινδονησιακό Τύπο - ήταν χτες τα συνεργεία που συνέχιζαν να ψάχνουν στα ανοιχτά του νησιού Βόρνεο, στην Ινδονησία, για να εντοπίσουν συντρίμμια από το αεροπλάνο της «AirAsia» που την περασμένη Κυριακή χάθηκε από τα ραντάρ.

Το συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο συνετρίβη ενισχύεται όλο και περισσότερο καθώς ήδη έχουν εντοπιστεί κομμάτια του, σκορπισμένα στη θάλασσα της περιοχής. Ωστόσο, παραμένει άφαντη η άτρακτος του αεροσκάφους, αν και πριν από μερικές μέρες ορισμένα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι είχε εντοπιστεί στο βυθό. Επίσης, συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες και όσον αφορά τον εντοπισμό και την ανάσυρση σορών επιβατών, κάτι που γιγαντώνει την αγωνία των συγγενών. Χτες, τα πρακτορεία έκαναν λόγο για τριάντα τελικά σορούς που είχαν μεταφερθεί στη στεριά (μόλις οι τέσσερις είχαν ταυτοποιηθεί, ανάμεσά τους ένα 11χρονο αγόρι), ενώ προηγούμενες πληροφορίες ανέβαζαν τον αριθμό σε περισσότερες δεκάδες.

Οι έρευνες (στις οποίες βοηθούν μεταξύ άλλων ΗΠΑ και Γαλλία) επικεντρώνονται και στον εντοπισμό των «μαύρων κουτιών», που αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για τα αίτια της νέας τραγωδίας. Αναλυτές και εμπειρογνώμονες εστιάζουν στο ενδεχόμενο το αεροσκάφος να επιχείρησε «άλμα» μεγαλύτερο από αυτό που κατασκευαστικά μπορούσε να «αντέξει», στην προσπάθεια του πιλότου να αποφύγει ένα κύμα κακοκαιρίας.

Το σκάφος, ένα «Airbus Α320-200», είχε αναχωρήσει από τη Σουραμπάγια της Ινδονησίας με κατεύθυνση τη Σιγκαπούρη και μετέφερε συνολικά 162 άτομα, μαζί με το 7μελές πλήρωμα. Ανάμεσα σε αυτά υπήρχαν 16 παιδιά και ένα βρέφος.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org