Παρασκευή 8 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Αγωνιστικά καταδίκασαν τον «τρομονόμο»

Με μια δυναμική συγκέντρωση και πορεία,οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Πάτρας διατράνωσαν την αντίθεσή τους χτες το βράδυ, στον «τρομονόμο». Συγκεκριμένα, στις 8.00 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, άνθρωποι κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, της Κίνησης για την Υπεράσπιση των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων και Λαϊκών Ελευθεριών και της Επιτροπής Ειρήνης της Πάτρας, οι οποίες ήταν και οι διοργανωτές της χτεσινής κινητοποίησης.

Ο όγκος του κόσμου, που συγκεντρώθηκε χτες στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών, γεγονός που φανερώνει ότι ο λαός της αχαϊκής πρωτεύουσας καταδίκασε και έμπρακτα την ψήφιση του «τρομονόμου». Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χρ. Λιακόπουλου, ενώ στη συνέχεια στο βήμα της συγκέντρωσης ανέβηκε ο εκπρόσωπος της Κίνησης Δημοκρατικών Δικαιωμάτων Β. Ασπρούλιας, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής. Πάντως, και οι δυο ομιλητές εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι οι λαϊκές αντιδράσεις θα έχουν τέτοια δυναμική που δε θα επιτρέψουν την εφαρμογή του «τρομονόμου» που ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη Βουλή.

Μετά το τέλος των ομιλιών, ο συγκεντρωμένος κόσμος πραγματοποίησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και με τα συνθήματά του καταδίκασε τους εμπνευστές του «τρομονομοθετήματος». «Καραμανλή, Σημίτη, ακούστε το καλά, οι νόμοι που ψηφίσατε θα μείνουν στα χαρτιά», βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές και λίγο αργότερα έστειλαν το δικό τους μήνυμα: «Με πάλη λαϊκή κι αυτός ο "τρομονόμος" θα καταργηθεί». Καθώς η πορεία πλησίαζε προς το κτίριο της νομαρχίας που ήταν και ο τελικός προορισμός της, τα συνθήματα «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» και «Τρομοκράτης δεν είναι ο λαός, είναι τα μονοπώλια και ο ιμπεριαλισμός», δόνησαν την ατμόσφαιρα. Περίπου στις 9.30 το βράδυ, η πορεία έφτασε έξω από τη Νομαρχία και η κινητοποίηση έληξε με την υπόσχεση του συγκεντρωμένου πλήθους να συνεχίσει πιο μαζικά, πιο δυναμικά τον αγώνα του.

Στη χτεσινή κινητοποίηση, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης και πολλοί άλλοι μαζικοί φορείς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ