Παρασκευή 8 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα

Γρηγοριάδης Κώστας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα είχε αυτές τις μέρες, για τους εργαζόμενους και το λαό γενικότερα, η τηλεοπτική κάλυψη της συζήτησης στη Βουλή, για τον «τρομονόμο». Κι ας είχε αποχωρήσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Τέτοιες κακοτοπιές, όμως, τις αποφεύγει η κυβέρνηση. Για να καταλάβετε, πάντως, τι εννοούμε, σας μεταφέρουμε ορισμένα ενδεικτικά αποσπάσματα από ομιλίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Σ. Μπένος: «Δεν αισθάνομαι υπερήφανος που το κόμμα μου έφερε τέτοιο νομοσχέδιο».

Π. Κρητικός: Αναφέρθηκε σε ανώτατο αξιωματούχο της ΕΛΑΣ, που αποφάνθηκε στο παρελθόν, ότι «αφού ο κ. Κρητικός έχει γεννηθεί στις 17 Νοέμβρη... ίδρυσε και την ομώνυμη τρομοκρατική οργάνωση».

Β. Μιχαλολιάκος: «Εάν έμπαινε κάποιος σήμερα εδώ μέσα θα νόμιζε ότι ο Κ. Καραμανλής σχημάτισε την πρώτη του κυβέρνηση και, απλώς, διατήρησε την ίδια ηγεσία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης...».

Ντ. Μπακογιάννη: «Εμείς που είμαστε στην αντιπολίτευση έχουμε εμπιστοσύνη στις διωκτικές αρχές... εσείς που κυβερνάτε είκοσι χρόνια δεν έχετε;».

Την πλέον χαρακτηριστική, όμως, αλλά και με ιδιαίτερη σημασία και περιεχόμενο υπογράμμιση, την έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδης. «Ο νόμος θα πάρει την τελική του μορφή στην πράξη», δήλωσε ο υπουργός, και ο νοών νοείτω, που έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ