Παρασκευή 8 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΠ
Αγωνία για την «αποψίλωση»

Προσπάθειες να κρατήσει τα μέλη και τα στελέχη του κόμματός του, τα οποία άρχισαν να αποχωρούν πριν το ιδρυτικό συνέδριο, καταβάλλει ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος ανακαλύπτει τώρα «επιχείρηση αποψίλωσης» του ΚΕΠ από τη Ρηγίλλης.

Μετά την προχτεσινοβραδινή αποχώρηση του Χ. Μπακάμη, ο οποίος ήταν οικονομικός σύμβουλος του δημάρχου, το επιτελείο του Δ. Αβραμόπουλου δήλωνε χτες το πρωί ότι «δεν υπάρχει στο ΚΕΠ Μπακάμης», ενώ ταυτόχρονα προανήγγειλαν πως ο Δ. Αβραμόπουλος μετά την επάνοδό του από τις ΗΠΑ, θα προχωρήσει σε σκληρή καταγγελία «του κομματισμού και των παρακομματικών μηχανισμών». Καταλόγιζαν ευθέως στη ΝΔ ότι βρίσκεται πίσω από τις τελευταίες αποχωρήσεις και υπενθύμιζαν δηλώσεις του Χ. Μπακάμη (στην «Απογευματινή») με τις οποίες προαναγγελλόταν «αποψίλωση του ΚΕΠ» από στελέχη προερχόμενα από τη ΝΔ. Αργότερα οι ίδιοι συνεργάτες του Δ. Αβραμόπουλου χρέωσαν προσωπικά στο γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη την «παλαιοκομματική επιχείρηση αποψίλωσης» του ΚΕΠ. Από την πλευρά του ο Β. Μεϊμαράκης αποποιούνταν ανάμειξή του στην «επιχείρηση» και επικαλούνταν τις καλές σχέσεις που έχει σε προσωπικό επίπεδο με το δήμαρχο!

Ο ίδιος ο Χ. Μπακάμης, που ήταν γενικός διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών επί Γ. Κεφαλογιάννη, διευκρίνισε ότι «δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος του ΚΕΠ ούτε καν μέλος του», αλλά είχε μια μακροχρόνια φιλία με το δήμαρχο του οποίου υπήρξε οικονομικός σύμβουλος από το Μάρτη του '99 ως φέτος τον Απρίλη, με αρμοδιότητα στην κατάρτιση κοινοτικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλα στελέχη και φίλοι του δημάρχου το παράδειγμα του Μπακάμη και αυτό ακριβώς εξηγεί και τη λυσσαλέα αντίδραση των στενών συνεργατών του Δ. Αβραμόπουλου που πασχίζουν να συγκρατήσουν ό,τι μπορούν κυρίως απέναντι στη ΝΔ, από την οποία προέρχονται και στην οποία επιστρέφουν αρκετά στελέχη του ΚΕΠ. Ενδεικτικό της «αλλαγής διαθέσεων» απέναντι στο νέο κόμμα είναι το χτεσινό άρθρο του Ελεύθερου Τύπου, ο οποίος ας σημειωθεί ήταν από τις φιλονεοδημοκρατικές εφημερίδες που είχαν στηρίξει στην αρχή το εγχείρημα του δημάρχου: «Ο κ. Αβραμόπουλος δεν είναι ο ηγέτης που θα αλλάξει τον εκλογικό χάρτη και το ΚΕΠ δεν είναι η δύναμη που θα αμφισβητήσει το δικομματισμό...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ