Τετάρτη 30 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ» ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Νέα ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ του λαού

Μια νέα επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού, με στόχο τη διαμόρφωση του εδάφους για την επιβολή των αντιλαϊκών αντιασφαλιστικών μέτρων, βρίσκεται από χτες σε πλήρη εξέλιξη. Το έναυσμα έδωσε η δημοσιοποίηση της «ομόφωνης απόφασης του προέδρου και του ΕΓ» του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της ειδικής συνόδου της ΚΕ του κυβερνώντος κόμματος, ενώ σήμερα πραγματοποιείται η συνάντηση του υπουργού Εργασίας και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

Η «ομόφωνη απόφαση» προβλέπει - ανάμεσα σε άλλα - τη διατήρηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ, τη διατήρηση των κατώτερων συντάξεων στα σημερινά επίπεδα πείνας και εξευτελισμού, ενώ προδιαγράφει σαφώς την κατεύθυνση, για γενίκευση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια και τη μείωση των υπολοίπων συντάξεων, «διορθώνοντας» τις... αδικίες με τη λογική της εξίσωσης προς τα κάτω.

«Επί της ουσίας, σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει το πλαίσιο των αντιλαϊκών μέτρων που καταδίκασαν οι εργαζόμενοι με τους πρόσφατους μεγαλειώδεις αγώνες». Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του, ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να λανσάρει το αντιασφαλιστικό ξίδι σαν «γλυκάδι». Οι Ενώσεις των συνταξιούχων δίνουν αύριο την πρώτη απάντηση, οργανώνοντας πικετοφορία, στις 9 το πρωί από την πλατεία Κάνιγγος.


ΣΕΛ.  12   -   15

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ