Τετάρτη 30 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 30 ΤΟΥ ΜΑΗ

1913 Στο Λονδίνο υπογράφεται η συνθήκη ειρήνης μεταξύ της Τουρκίας, της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και του Μαυροβουνίου.

1935 Στη Γαλλία στο Λαϊκό Μέτωπο προσχωρούν όλα τα κόμματα της Αριστεράς.

1947 Δεύτερη επίθεση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη Φλώρινα.

1948 Δημοσιεύεται δήλωση της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης, στην οποία τονίζεται ότι είναι έτοιμη να δεχτεί και ενθαρρύνει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την ειρηνική εξομάλυνση της κατάστασης και την αποκατάσταση της δημοκρατικής ζωής στην Ελλάδα.

1968 Ο στρατηγός Ντε Γκολ διαλύει την Εθνοσυνέλευση και προκηρύσσει εκλογές για τις 23 του Ιούνη, ενώ σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς το γαλλικό λαό ισχυρίζεται ότι υπάρχει «κίνδυνος κομμουνιστικής δικτατορίας» και απειλεί εμμέσως με δικό του συνταγματικό πραξικόπημα και εμφύλια σύρραξη.

1980 Θύμα δολοφονικής απόπειρας πέφτει ο υπέρμαχος των πολιτικών δικαιωμάτων των μαύρων Βέρνον Τζόρνταν, ο οποίος τραυματίζεται σοβαρά από τα πυρά επαγγελματία δολοφόνου που τον χτύπησε πισώπλατα, στο Φορτ Γουέιν της Ιντιάνα.

1999 Εντεκα νεκροί από χτύπημα του ΝΑΤΟ σε γέφυρα στην κεντρική Σερβία. Οι πρώτες επιδημίες δηλητηριάσεων εμφανίζονται καθώς τα κατεψυγμένα τρόφιμα έχουν αλλοιωθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο από 70%. Στο Κόσσοβο βομβαρδίζεται κομβόι δημοσιογράφων και σκοτώνεται ένας Σέρβος οδηγός.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ