Τετάρτη 30 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Σιδερένιο εργαλείο»

Η ίδρυση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, (ΠΑΣΥ), προκαλεί ενθουσιασμό και αισιοδοξία στον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας. Αντιθέτως, προκαλεί εκνευρισμό και ανησυχία στους διαμορφωτές, τους διαχειριστές και τους κάθε λογής υποστηρικτές και «βαστάζους» της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται. Δηλονότι, εκνευρίζονται και ανησυχούν τ' αφεντικά της ΚΑΠ και του ΠΟΕ, οι κυβερνώντες στην Ελλάδα και τα αντιπολιτευόμενα κόμματα που συμφωνούν, επί της ουσίας, με την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και, προπάντων, οι ξεπουλημένες ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων - ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ - που αντιλαμβάνονται τι τις περιμένει κάθε φορά που, από τώρα και στο εξής, θα επιχειρούν να στηρίξουν τα αντιαγροτικά μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ και να υπονομεύσουν την ενότητα και την αποτελεσματικότητα των αγώνων της αγροτιάς.

Η ΠΑΣΥ φιλοδοξεί να γίνει το «σιδερένιο» αγωνιστικό «εργαλείο» της αγροτιάς, στις μάχες που δίνει για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής και την εφαρμογή μιας φιλοαγροτικής - φιλολαϊκής πολιτικής. Φιλοδοξεί, δηλαδή, να γίνει ο οργανωτής και ο συντονιστής των αγροτικών αγώνων πανελλαδικά και, ταυτόχρονα, ο εγγυητής της προοπτικής τους σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Διότι έχει, πλέον, γίνει συνείδηση πως για να είναι αποτελεσματικός και ουσιαστικός ο αγώνας - για να καταφέρουν, δηλαδή, να κρατήσουν οι ξωμάχοι τη γη τους, μέσα στη λαίλαπα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων η οποία τούς ξεκληρίζει και χαρίζει το βιος τους στους μεγαλοεπιχειρηματίες νεοτσιφλικάδες - πρέπει η αγωνιζόμενη αγροτιά να συμπαραταχτεί στη μάχη μαζί με τους εργάτες κι όλα τα άλλα λαϊκά στρώματα και η πάλη της για την επίλυση των προβλημάτων να ανοίγει προοπτικές αλλαγής των συσχετισμών δύναμης σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Η ΠΑΣΥ δημιουργήθηκε ως ανάγκη των καιρών, διότι το αγροτικό κίνημα «πάσχει» σε καλή οργάνωση και αποτελεσματικότητα της πάλης του, εξαιτίας της τακτικής των εξαρτημένων ηγεσιών των τριτοβάθμιων οργανώσεων. Και είναι προσταγή του μέλλοντος, επειδή το «μέγα αγροτικό πρόβλημα» της Ελλάδας - ως αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που προωθούνται - δεν μπορεί να λυθεί παρά με αλλαγή, όχι μόνο σε επίπεδο εφαρμοζόμενης πολιτικής, αλλά και σε επίπεδο πολιτικής εξουσίας. Η ΠΑΣΥ έχει σαφώς διακηρύξει το πλαίσιο των διεκδικήσεων του αγροτικού κινήματος, που αφορούν στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του λαού μας, στη βελτίωση των συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο, στην αντιμετώπιση των ιδιωτικοποιήσεων και των ξεπουλημάτων στον αγροτικό τομέα, στην αλλαγή προσανατολισμού του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η έκκληση της ΠΑΣΥ προς κάθε αγροτική συνδικαλιστική και συνεταιριστική οργάνωση, προς κάθε αγωνιστή της αγροτιάς, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων, ν' ανταποκριθούν στο κάλεσμα του αγώνα για την επίτευξη αυτών των στόχων, πρέπει να τύχει θετικής απάντησης από τη μικρομεσαία αγροτιά της πατρίδας μας, Για να στηθούν συντονιστικές επιτροπές, που θα οργανώνουν και θα συντονίζουν τον αγώνα, σε κάθε δήμο, σε κάθε επαρχία, σε κάθε νομό της χώρας. Διότι, μπορεί να άργησε κάπως να ιδρυθεί η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, αλλά ποτέ δεν είναι αργά και η κατάσταση στο αγροτικό κίνημα είναι αναστρέψιμη...



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ