Τετάρτη 30 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΩΞΗ Γ. ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
Οι εργαζόμενοι θα διαλύσουν τις «στημένες» κατηγορίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν στις 7 μ.μ. σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Από πρόσφατη κινητοποίηση ενάντια στη δίωξη του Γ. Μανουσογιαννάκη
Από πρόσφατη κινητοποίηση ενάντια στη δίωξη του Γ. Μανουσογιαννάκη
Να διαλύσουν την κυβερνητική μηχανή που «στήνει» κατηγορίες εναντίον συνδικαλιστών αλλά και όσων παλεύουν και αντιστέκονται, δηλώνουν αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι του Πειραιά. Σήμερα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Εργατικών και Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται μετά και τις νέες εξελίξεις καθώς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε την αίτηση του προέδρου του Ναυτεργατικού Σωματείου «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Γ. Μανουσογιαννάκη, για άρση των περιοριστικών όρων, που του επιβλήθηκαν στην προσπάθειά του να υπερασπίσει τα συμφέροντα των ναυτεργατών.

Ηδη δεκάδες είναι οι ανακοινώσεις φορέων που καταγγέλλουν την πολιτική δίωξη του συνδικαλιστή. Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών πραγματοποίησε διάβημα διαμαρτυρίας στον υπουργό Δικαιοσύνης, Μ. Σταθόπουλο, απαιτώντας να αρθούν οι περιοριστικοί όροι.

Υπενθυμίζουμε ότι δύο ναυτεργάτες-μέλη του Ναυτεργατικού Σωματείου «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» είχαν απευθυνθεί στο γραφείο του ναυτιλιακού πράκτορα Γ. Κωνσταντινίδη για να βρουν δουλιά. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο του είχε δώσει χρήματα, μετά από αίτημα του ναυτιλιακού πράκτορα. Οταν όμως ο Γ. Κωνσταντινίδης ζήτησε ακόμα περισσότερα, ο ναυτεργάτης αρνήθηκε να του τα δώσει και παράλληλα ζήτησε πίσω και τα λεφτά που ήδη είχε καταβάλει. Ο Γ. Κωνσταντινίδης όμως δεν του τα επέστρεφε και έτσι ο Γ. Μανουσογιαννάκης μετά από αίτημα των ναυτεργατών πήγε στο γραφείο του απαιτώντας να επιστρέψει τα χρήματα. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο ναυτιλιακός πράκτορας έκανε μήνυση στον συνδικαλιστή για ξυλοδαρμό.

Ωστόσο, οι δικαστικές αρχές δεν πήραν υπόψη τους την κατάθεση του Γ. Καβαλιέρη, που ήταν παρών στο συμβάν και διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα ο ναυτιλιακός πράκτορας κατήγγειλε. Ετσι, επέβαλαν στον συνδικαλιστή περιοριστικούς όρους με τους οποίους απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα, επιβάλλεται η παρουσία του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, καθώς και η καταβολή 500.000 δραχμών ως εγγύηση. Είναι ξεκάθαρο στο συνδικαλιστικό κίνημα και στους εργαζόμενους της πόλης ότι αυτή η δίωξη εντάσσεται στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να καταστείλει τις κινητοποιήσεις τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Καταγγέλλουν τη δίωξη

- Τη δίωξη του συνδικαλιστή Γιάννη Μανουσογιαννάκη καταγγέλλει σε ψήφισμά του το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ, τονίζοντας ότι στόχος είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων και το χτύπημα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

- Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Πειραιά για την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών σε βάρος του συνδικαλιστή και δηλώνει ότι οι συνταξιούχοι θα αγωνιστούν με όλες τις δυνάμεις τους για να μην περάσει ο «τρομονόμος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ