Τετάρτη 30 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Τρομοκρατική ενέργεια ασφαλιτών σε βάρος μελών της ΚΝΕ

ΝΣ Καβάλας της ΚΝΕ: Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους

Νέο κρούσμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού εναντίον μελών και στελεχών της ΚΝΕ, αυτή τη φορά με το πρόσχημα της έρευνας για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών... Τι άλλο θα επιστρατεύσει άραγε το κράτος - χωροφύλακας για να κάμψει το νεολαιίστικο κίνημα; Τι άλλο θα ξεσηκώσει προκειμένου να χτυπήσει την ΚΝΕ, τη νεολαία του ΚΚΕ, που δίνει τη μάχη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, παρά και ενάντια στις επιδιώξεις όσων θέλουν τη νεολαία πλήρως εξαρτημένη και ναρκοϋποταγμένη;

Το περιστατικό συνέβη στην Καβάλα το περασμένο, Σάββατο 26 του μήνα, με «θύματα» μέλη και στελέχη της ΚΝΕ που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση με υλικό της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, στο κέντρο της πόλης. Ανδρες της Ασφάλειας, λοιπόν, που επί αρκετή ώρα παρακολουθούσαν τα μέλη της ΚΝΕ, και άρα γνώριζαν το περιεχόμενο του υλικού που κολλούσαν σε σημεία της πόλης (αφίσα του ΚΚΕ που καλεί το λαό να βάλει τέρμα στις αυταπάτες και να βγει αγωνιστικά στο προσκήνιο), ξαφνικά τους σταμάτησαν και ζήτησαν τα στοιχεία τους. Ομως οι άνδρες της Ασφάλειας δεν αρκέστηκαν στην εξακρίβωση στοιχείων. Προχώρησαν και σε σωματικό έλεγχο, αντιμετωπίζοντας τα μέλη της ΚΝΕ σαν κοινούς εγκληματίες. Και προκειμένου να αιτιολογήσουν την προκλητική τους συμπεριφορά, προέβαλαν το επιχείρημα πως «ψάχνουν να διαπιστώσουν αν έχουν πάνω τους χασίς»!!!

Πρόκληση η τακτική της Αστυνομίας

«Αποτελεί πρόκληση η συγκεκριμένη τακτική της Αστυνομίας που με τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι προσανατολισμένη στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος, του κινήματος της νεολαίας», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση - καταγγελία το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καβάλας της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο τόσο στην πόλη μας, όσο και πανελλαδικά. Το συγκεκριμένο όμως περιστατικό έρχεται σε μια στιγμή που βρίσκεται στη Βουλή για ψήφιση ο τρομονόμος, που οι Αμερικανοί επικυρίαρχοι επιβάλλουν στη χώρα μας και με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προωθούν, έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση και των λοιπών ΝΑΤΟφρόνων και ευρωλιγούρηδων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται σε μια στιγμή που οι διαδηλωτές φιλειρηνιστές μαζί και με το βουλευτή του ΚΚΕ χτυπιούνται βάναυσα από τα ΜΑΤ στη Λάρισα, τη στιγμή που επιβάλλονται περιοριστικοί όροι σε συνδικαλιστές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, τη στιγμή που τα "μαθητοδικεία" - "αγροτοδικεία" καλά κρατούν, την ίδια στιγμή που οι πλασιέ της ναρκοϋποταγής θέλουν να μετατρέψουν το κράτος σε διακινητή - πρεζέμπορα, την άλλη όψη δηλαδή, του κράτους - χωροφύλακα.

Τους ενοχλεί που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας κόντρα στις σειρήνες της υποταγής και της συναίνεσης, κόντρα σε όλους όσοι επιβουλεύονται τα δικαιώματα και τη ζωή μας. Γι' αυτό και πίσω από κάθε κινητοποίηση, πίσω από κάθε αγώνα που αναπτύσσεται, πίσω από κάθε διεκδίκηση του εργατικού, του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος βρίσκουν "κομμουνιστικό δάκτυλο".

Στόχος τους δεν είναι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, ξέρουν ότι σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές. Στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν, να μην αφήσουν ευρύτερα λαϊκά στρώματα να βγουν μαζί με τους κομμουνιστές στο δρόμο της ρήξης και της αντεπίθεσης».

Και το ΝΣ Καβάλας της ΚΝΕ, δηλώνει εκφράζοντας τη διάθεση όλων των μελών και φίλων της Οργάνωσης, όλων των νέων που αντιστέκονται πως «όσους τρομονόμους και να ψηφίσουν, όσα αντιασφαλιστικά - αντιεκπαιδευτικά μέτρα, όσες αντιλαϊκές πολιτικές και να προσπαθήσουν να επιβάλουν θα μας βρουν μπροστά τους. Θα βρουν μπροστά το ρωμαλέο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα που θα στείλει αυτούς και τις πολιτικές τους στον κάλαθο των αχρήστων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ