Τρίτη 29 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Ειδικό δικαστήριο για Παπακωνσταντίνου και συγγενείς

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και των συγγενικών του προσώπων στο Ειδικό Δικαστήριο έχει προτείνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτας, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην υπουργός βαρύνεται με δύο κακουργηματικά αδικήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμεληματικού χαρακτήρα (παράβαση καθήκοντος) για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Εκτός από τον πρώην υπουργό Οικονομικών ο αντεισαγγελέας εισηγείται να παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο και η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης, καθώς από την αρχική λίστα Λαγκάρντ «χάθηκαν» αναφορές για 1,222 εκατ. δολάρια και το όνομα του Ανδρέα Ρωσσώνη (σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην υπουργού Μαρίνας). Τα συγγενικά πρόσωπα είναι αντιμέτωπα με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις που αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Τα συγγενικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων φέρεται να τα έσβησε από τη λίστα Λαγκάρντ, παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο ως συμμέτοχοι - μη πολιτικά πρόσωπα. Η πρόταση του αντεισαγγελέα έγινε προς το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει για να εκδώσει σχετικό βούλευμα. Το βούλευμα που θα εκδοθεί είναι αμετάκλητο (δεν υπόκειται δηλαδή σε κανένα ένδικο μέσο) και θα επιδοθεί μέσα σε δέκα μέρες από την έκδοσή του στον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι στον Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά την απολογία του τον περασμένο μήνα, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Αντίθετα, μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς περιοριστικούς όρους τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ