Τρίτη 29 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα συνεκπαίδευση αεροπορικών μονάδων Ελλάδας - ΗΠΑ

Επιβεβαιώνεται από αρμόδιες πηγές η νέα συνεκπαίδευση αεροπορικών μονάδων Ελλάδας και ΗΠΑ στον ελληνικό εναέριο χώρο, με κέντρο την Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, 9 με 23 Αυγούστου, 18 αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη «F-16 Βlock 50» της 480 Μοίρας Μαχητικών (επονομαζόμενη ως «Γεράκια του Πολέμου» - «Warhawks») της Πολεμικής Αεροπορίας Ευρώπης των ΗΠΑ (USAFE) και 250 άτομα προσωπικό της Μοίρας, διαφόρων ειδικοτήτων, ερχόμενοι από την αεροπορική τους βάση στο Spangdahlem της Γερμανίας, θα μετεγκατασταθούν στη Σούδα.

Σκοπός τους η συνεκπαίδευση με τα «F-16 Block 52 plus» της 340 Μοίρας της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπως και με άλλους τύπους μαχητικών αεροσκαφών από άλλες πολεμικές Μοίρες. Οι Αμερικανοί θα στείλουν στη Σούδα και ιπτάμενο τάνκερ («KC-135») για εκπαίδευση και στον εναέριο ανεφοδιασμό, πτυχή της άσκησης που προϊδεάζει για ετοιμότητα συμμετοχής σε αποστολές των ελληνικών μαχητικών μακριά από τις βάσεις ανεφοδιασμού τους και για σκοπούς που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Αμερικανοί και Ελληνες πιλότοι αναμένεται, εξάλλου, να εκπαιδευτούν από κοινού σε αερομαχίες, πλήξη στόχων στο έδαφος και Σύνθετες Αεροπορικές Επιχειρήσεις (τα αποκαλούμενα COMAO - Composite Air Operation). Λέγεται επίσης ότι η συνεκπαίδευση θα γίνει στο μεγαλύτερο μέρος της στο Αιγαίο, πάνω από την Πελοπόννησο, νότια της Κρήτης και μέχρι την ΑΟΖ της Κύπρου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ