Τρίτη 29 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέα παρέμβαση για το επίδομα μητρότητας

Με τη γενική γραμματέα Ισότητας συναντήθηκε χτες αντιπροσωπεία του προεδρείου

Συνάντηση με τη γενική γραμματέα Ισότητας, Βάσω Κόλλια, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της ΟΓΕ και στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα του επιδόματος τοκετού. Για το ίδιο θέμα, η ΟΓΕ διοργάνωσε πρόσφατα κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον υφυπουργό Α. Μπέζα.

Η ΟΓΕ διεκδικεί την επαναφορά του επιδόματος που καταργήθηκε στα τέλη του 2012 για όλες τις μητέρες, εργαζόμενες και άνεργες. Απαιτεί ακόμα να σταματήσει το ΙΚΑ να απαιτεί την έντοκη επιστροφή του ποσού των 900 ευρώ από μητέρες που γέννησαν μετά την κατάργηση του επιδόματος και τα χρήματα τους χορηγήθηκαν «κατά λάθος», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ΙΚΑ και της κυβέρνησης.

Η γενική γραμματέας Ισότητας απάντησε ότι δεν έχει υπόψη της το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες μητέρες και δεσμεύτηκε να το εξετάσει τις επόμενες μέρες, για να δοθεί λύση. Οσο για την επαναφορά του επιδόματος για όλες τις γυναίκες, παρότι απέφυγε να απορρίψει συνολικά το αίτημα, πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρχουν «εισοδηματικά κριτήρια».

Απαντώντας, η αντιπροσωπεία της ΟΓΕ υπενθύμισε πως αυτή την περίοδο, με την επίκληση των εισοδηματικών κριτηρίων, χιλιάδες γονείς αποκλείονται από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς.

Να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη

Επιπλέον, στη συνάντηση με τη γενική γραμματέα Ισότητας, η ΟΓΕ ζήτησε να καταδικαστεί το έγκλημα που συντελείται σε βάρος των Παλαιστινίων από το Ισραήλ. Με πρωτοβουλία της, η ΟΓΕ έχει ήδη αποστείλει κείμενο στις γυναικείες οργανώσεις της χώρας, ενώ αντίστοιχη προσπάθεια να εκφραστεί η καταδίκη του Ισραήλ και των συμμάχων του γίνεται και στις οργανώσεις της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών.

Η ΟΓΕ καταγγέλλει το έγκλημα του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και απαιτεί να σταματήσει άμεσα η δολοφονική του επίθεση. Καταδικάζει επίσης την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στο ισραηλινό κράτος και στη συγκάλυψη των εγκλημάτων του, με την εξίσωση του θύτη με το θύμα, με την πολιτική των «ίσων αποστάσεων».

Καταγγέλλει, τέλος, την ελληνική κυβέρνηση, που όχι μόνο δείχνει ανοχή, αλλά συνεχίζει να υλοποιεί τις συμφωνίες με το Ισραήλ, ανάμεσα στις οποίες είναι και η στρατιωτική συνεργασία, με κοινές ασκήσεις ανάμεσα στις ελληνικές και τις ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις.

Η απάντηση της Β. Κόλλια κινήθηκε στον άξονα της πολιτικής της κυβέρνησης. Σημείωσε ότι το θέμα σχετίζεται με την εξωτερική πολιτική και τις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας και πρόσθεσε πως η Γενική Γραμματεία Ισότητας δε θα μπορούσε να πάρει κάποια θέση ή πρωτοβουλία που θα ζημίωνε τα συμφέροντα της χώρας, όπως βέβαια τα εννοεί η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org