Τρίτη 29 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Διαμαρτυρία για το ωράριο των φαρμακαποθηκών

Αίτηση για άδεια λειτουργίας τα Σάββατα έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες στο Δήμο Αθηναίων

Συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του δημάρχου Αθηναίων για το σοβαρό ζήτημα του 5νθήμερου (Δευτέρα - Παρασκευή) στις φαρμακαποθήκες είχαν το Συνδικάτο Φαρμάκου και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) την περασμένη Πέμπτη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι ιδιοκτήτες των φαρμακαποθηκών, που έχουν κάνει αίτηση στο Δήμο Αθηναίων για να πάρουν άδεια λειτουργίας τα Σάββατα, χωρίς ωστόσο να έχουν ενημερωθεί έστω και τυπικά οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του κλάδου.

Στη συνάντηση, το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία ανέφεραν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούν το χτύπημα του πενθήμερου Δευτέρα - Παρασκευή, που ορίζει ρητά η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση. Από την άλλη, φάνηκε για άλλη μια φορά η αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας, που κάνει συντονισμένες προσπάθειες για να χτυπήσει και τα τελευταία δικαιώματα που έχουν απομείνει.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει: «Οι ανταγωνισμοί μεταξύ των εργοδοτών φαρμακαποθηκάριων εντείνονται. Δεν είναι τυχαίο που ούτε την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης δεν υλοποιούν, που με μεγάλη πλειοψηφία τάχθηκε κατά της λειτουργίας των φαρμακαποθηκών τα Σάββατα. Γι' αυτό το λόγο χρησιμοποιούν τις δημοτικές αρχές, οι οποίες κατά κανόνα τους αβαντάρουν, υλοποιώντας τη γενικότερη αντεργατική πολιτική και τα μέτρα που παίρνονται στα πλαίσιά της, χωρίς να παίρνουν υπόψη τους εργαζόμενους.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και για το Φάρμακο και για άλλους κλάδους. Ηδη, όπως επιβεβαιώθηκε και από τη συγκεκριμένη συνάντηση, έχουν πάρει απόφαση λειτουργίας των φαρμακαποθηκών τα Σάββατα οι δήμαρχοι Μοσχάτου - Ταύρου, Καλλιθέας, Π. Φαλήρου και Αιγάλεω, αγνοώντας τις παρεμβάσεις του Συνδικάτου και της ΟΕΦΣΕΕ. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της πλαστής απόφασης που δόθηκε σε φαρμακαποθήκη από το Δήμο Αχαρνών. Ο δήμαρχος Αθηναίων δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση, ωστόσο υπάρχει θετική εισήγηση για τους ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών».

Το Συνδικάτο μαζί με την ΟΕΦΣΕΕ συνεχίζουν τις παρεμβάσεις σε όλους τους δήμους, προκειμένου είτε να ανακαλέσουν, είτε να μην αποφασίσουν τη λειτουργία των φαρμακαποθηκών τα Σάββατα, που σημαίνει στην πράξη διάλυση του ωραρίου σε ολόκληρο τον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ