Τετάρτη 9 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πάνε με νέο όχημα να γίνουν τρίτος πόλος

Για το νέο σχήμα με το οποίο κρίνουν ότι μπορούν να προωθήσουν πιο αποτελεσματικά την ανασύνταξη της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας μιλούν στο ΠΑΣΟΚ, εγκαταλείποντας καταπώς φαίνεται το όχημα της Ελιάς και πηγαίνοντας σε ένα ιδρυτικό συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης» τον Οκτώβρη, όπως αποφάσισε προχτές το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί και το Σάββατο στη συνεδρίαση της ΚΠΕ.

Επιχειρώντας να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις νέες επιλογές, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δ. Καρύδης, είπε στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ότι αφήνουν πίσω «τους τεχνητούς διαχωρισμούς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ελιάς και να γίνει μια υπέρβαση, να κάνουμε μια προσπάθεια, ξεκινώντας ξανά με βάση και τα αποτελέσματα των εκλογών, να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, για να δημιουργήσουμε την ευρύτερη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, που όλες οι δυνάμεις εκτιμούν ότι πρέπει να γίνει και να είναι ο τρίτος πόλος, η τρίτη λύση, η τρίτη επιλογή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Κορμός ή μια βασική δύναμη θα είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά μπορεί να είναι και οι υπόλοιπες δυνάμεις, διατηρώντας την αυτονομία τους και την ταυτότητά τους». «Η Ελιά ήταν ένα πρώτο βήμα» συνέχισε, καλώντας «να κάνουμε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια, ώστε όλος αυτός ο πολιτικός χώρος να ενωθεί και αυτό είναι ευθύνη όλων των δυνάμεων, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ».

Μιλώντας στο «Real fm», ο Α. Λοβέρδος έσπευσε να σημειώσει ότι «στην εισήγηση του κ. Βενιζέλου αλλά και στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου βρήκα τρομερό ενδιαφέρον, ανταποκρίνομαι πάρα πολύ θετικά». Ζήτησε δε σε αυτήν τη συζήτηση «και τους άλλους συναδέλφους μας από το παλιό ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι σήμερα μαζί μας και πρέπει να έρθουν. Αναφέρομαι σε όλους και όλες και εκείνες τις δυνάμεις που δεν είναι στο χώρο ούτε της Ελιάς, ούτε του ΠΑΣΟΚ αλλά κινούνται εκτός και έχουν μια διάθεση να κουβεντιάσουν μαζί μας (...) έχουμε δυνατότητες συνομιλίας με τη ΔΗΜΑΡ».

Στο μεταξύ, τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και τη μετουσίωσή του σε άλλο σχήμα ζήτησε, μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM», ο Θ. Πάγκαλος: «Η άποψή μου είναι ότι (σ.σ: το ΠΑΣΟΚ) πρέπει να σταματήσει να υπάρχει. Εκανε μια ιστορική διαδρομή. Τα κόμματα δεν είναι αιώνια, απαραβίαστα και θρησκευτικές έννοιες». Εσπευσε, βέβαια, να διευκρινίσει ότι η θέση του αυτή αφορά τις επόμενες εκλογές και πως το ΠΑΣΟΚ με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα πρέπει να συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση προκειμένου να εξαντλήσει όλη την τετραετία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιδιώκει συμμετοχή σε αντιλαϊκή κυβέρνηση(2015-09-04 00:00:00.0)
Νέο «άλογο» του ΠΑΣΟΚ μετά την Ελιά...(2014-11-04 00:00:00.0)
Σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα ανασύνθεσης της σοσιαλδημοκρατίας(2014-07-02 00:00:00.0)
Ετοιμοι για διεργασίες και αντιλαϊκά μέτρα(2014-05-26 00:00:00.0)
Διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο και την ΕΕ(2014-04-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2001-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ