Τετάρτη 9 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Νέα συνεκπαίδευση με μονάδες του Ισραήλ

Εκτέλεση συνεκπαίδευσης εν πλω των πολεμικών πλοίων του Ισραήλ «INSSUFA» και «INSKIDON» με μονάδες του Στόλου του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έχει προγραμματιστεί για σήμερα στην περιοχή του Μυρτώου. Τα πολεμικά πλοία του Ισραήλ ναυλοχούν στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου τα πληρώματα εκπαιδεύτηκαν προηγούμενα σε αντικείμενα ελέγχου βλαβών, σε μια περίοδο όπου αναζωπυρώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή με διεξαγωγή ευρέων πολεμικών επιχειρήσεων των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων έναντι Παλαιστινίων αμάχων, με ισοπέδωση κατοικιών, νεκρούς και τραυματίες.

Σημειωτέον, η επίσκεψη των δύο πλοίων και οι συνεχείς συνεκπαιδεύσεις δυνάμεων από Ελλάδα και Ισραήλ εντάσσονται στα σχέδια συνεννόησης και συνεργασίας των αστικών τάξεων των δύο χωρών προς κατοχύρωση των συμφερόντων τους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου οξύνονται οι ενδοαστικές αντιπαραθέσεις για την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων, την κατασκευή και την προστασία αγωγών και τερματικών σταθμών καυσίμου.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν προηγηθεί και άλλες τέτοιες ασκήσεις, π.χ. στις αρχές Απρίλη διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή Κρήτης και Ανατολικής Μεσογείου η άσκηση «Noble Dina 14», με συμμετοχή μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Προηγούμενα, Ελληνες πιλότοι από την 340 Μοίρα (εδρεύει στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα) είχαν πάρει μέρος στην άσκηση «Blue Flag 2013», που διοργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ στην αεροπορική βάση Ouvda στα νότια του Ισραήλ, με συμμετοχή και δυνάμεων από τις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ