Τετάρτη 9 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επανήλθε με δηλώσεις ο Ευ. Μεϊμαράκης

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, παρέμεινε και χτες το θέμα του δημοψηφίσματος. Ο πρόεδρος Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, μιλώντας το πρωί στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επανήλθε στο ζήτημα αυτό, για να πει ότι επιμένει στην άποψη που έχει ήδη εκφράσει να συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής, αν τελικά η κυβέρνηση αθροίσει ως «ομοειδείς» της διάφορες προτάσεις και συγκεντρωθούν 120 υπογραφές.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, γιατί να αφήσει να σέρνεται η υπόθεση αυτή έως τον Οκτώβριο;». Ωστόσο, απάντηση στον πρόεδρο της Βουλής έσπευσε να δώσει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη, η οποία σε γραπτή της δήλωση σημείωσε: «Αυτές οι απόψεις περί δημοψηφίσματος που έχουν διατυπωθεί, είναι βέβαιο ότι δεν αθροίζονται μεταξύ τους. Οπότε κάθε περαιτέρω συζήτηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα».

Στο μεταξύ, χτες το απόγευμα, 15 από τους 17 ανεξάρτητους βουλευτές εξέδωσαν δελτίο Τύπου, για να δηλώσουν ότι είναι «υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος» για το νομοσχέδιο σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ». Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι Πάρις Μουτσινάς, Μάρκος Μπόλαρης, Νίκος Σταυρογιάννης, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Κώστας Γιοβανόπουλος, Μίκα Ιατρίδη, Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Κασαπίδης, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταβρής, Θόδωρος Παραστατίδης, Πέτρος Τατσόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ