Σάββατο 5 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σχέδιο για την παραπέρα δράση στο Ασφαλιστικό

Στη χτεσινή συνεδρίαση έγινε αποτίμηση και του συλλαλητηρίου στις 19 Ιούνη

Από το συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό στις 19 Ιούνη, στην Αθήνα
Από το συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό στις 19 Ιούνη, στην Αθήνα
Με θέμα τα συμπεράσματα από τη δουλειά που έγινε για την κινητοποίηση στις 19 Ιούνη για το Ασφαλιστικό και τη συνέχεια της δράσης, συνεδρίασε χτες το μεσημέρι η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Τόσο εισηγητικά, όσο και στη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχτηκαν τα θετικά στοιχεία της παρέμβασης για την επιτυχία του συλλαλητηρίου από τις ενώσεις των συνταξιούχων και εργατικά σωματεία, αλλά και οι δυσκολίες και οι αδυναμίες στη δράση των συνδικάτων, που με ευθύνη των διοικήσεων θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Οπως ειπώθηκε εισηγητικά, είναι ανάγκη να καλλιεργηθεί σε όλα τα στελέχη, στις δυνάμεις του ταξικού κινήματος, πνεύμα ανησυχίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μεγάλη ευθύνη που έχει η Εκτελεστική Γραμματεία, αλλά και οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, για το πώς θα φτάσει μέχρι κάτω, θα συζητηθεί παντού, θα κατανοηθεί, θα αφομοιωθεί το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, ο πυρήνας των ανατροπών που προωθούν κυβέρνηση - ΕΕ - εργοδότες.

Σημειώθηκε ακόμα ότι η μάχη για το Ασφαλιστικό δεν τελείωσε με το πετυχημένο συλλαλητήριο, αλλά τώρα αρχίζει ο πόλεμος, που θα είναι σκληρός, είναι ανάγκη να συνεχιστεί και το μέτωπο να διευρύνεται.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μέλη διοικήσεων, ψηφοδέλτια, επιτροπές, να μπουν στη μάχη της συνέχειας της πάλης με πρωτοβουλία και ευθύνη. Η κάθε Ομοσπονδία, το Εργατικό Κέντρο να πάρει ευθύνη. Να παρακολουθούν τις εξελίξεις για το ασφαλιστικό στον κλάδο, δημιουργώντας μια ομάδα που θα βοηθάει, θα ενημερώνει τα συνδικάτα.

Αποφασίστηκε ακόμα να συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες που θα κρατούν το ζήτημα ανοιχτό και θα έχουν τους κλάδους σε ετοιμότητα για να απαντήσουν στην επίθεση που προετοιμάζεται. Να απαντηθούν στοιχειοθετημένα τα επιχειρήματα που προβάλλονται ειδικά για τη νεολαία ότι δεν θα πάρει σύνταξη ποτέ, άρα δε χρειάζεται να αγωνιστεί με τους παλιότερους εργαζόμενους ή τους σημερινούς συνταξιούχους, ή ακόμη ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι λύση.

Επίσης, να ανοίξει η συζήτηση για τα σοβαρά ζητήματα των επαγγελματικών ασθενειών, από την εντατικοποίηση, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας καθώς και για ειδικά ζητήματα που αφορούν τις γυναίκες και τα νέα ζευγάρια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργιακή ετοιμότητα απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια για το Ασφαλιστικό και την απατηλή προπαγάνδα(2020-01-14 00:00:00.0)
Να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια(2014-07-23 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλα τα μέτωπα(2006-11-10 00:00:00.0)
Στην αφετηρία νέων αγώνων(2005-01-13 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - συζήτηση(2000-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ