Τρίτη 14 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Απεργιακή ετοιμότητα απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια για το Ασφαλιστικό και την απατηλή προπαγάνδα

Από τη χτεσινή σύσκεψη που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή σύσκεψη που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Σε θέση μάχης μπαίνουν συνδικάτα σε όλη τη χώρα, οργανώνοντας με πολύμορφες πρωτοβουλίες απεργιακό μέτωπο με αιχμή την πάλη για την Κοινωνική Ασφάλιση, διεκδικώντας ανάκτηση όλων των τεράστιων απωλειών των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων και προτάσσοντας την πάλη για Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, με συντάξεις και παροχές στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Οι πρωτοβουλίες από τα συνδικάτα αποκτούν κρίσιμη σημασία, καθώς μέσα στις επόμενες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να δώσει στη «δημόσια διαβούλευση» και στη συνέχεια να φέρει στη Βουλή το νέο σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, με το οποίο θωρακίζει τον νόμο - λαιμητόμο, του Κατρούγκαλου, και τις ανατροπές που αυτός επέβαλε, διευκολύνει την πλήρη εφαρμογή του και στρώνει το έδαφος για τα επόμενα χτυπήματα.

Η δράση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και συνδικάτων και οι απεργιακές αποφάσεις τους δίνουν ταυτόχρονα απάντηση στο μπαράζ προπαγάνδας της κυβέρνησης, περί δήθεν αυξήσεων που θα λάβουν οι συνταξιούχοι μέσα στο 2020 και περί δήθεν βελτίωσης των συντελεστών αναπλήρωσης για πάνω από 30 χρόνια ασφάλιση. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση εφαρμόζει τον νόμο Κατρούγκαλου, που υποσχόταν ότι θα καταργήσει, και την ίδια στιγμή ετοιμάζει το επόμενο βήμα, προωθώντας την πλήρη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και παραδίδοντας τις επικουρικές στα αρπαχτικά του χρηματιστηριακού τζόγου.

Στο πλαίσιο αυτής της αγωνιστικής προετοιμασίας, χτες το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, για την οργάνωση του απεργιακού μετώπου. Ανάλογες συσκέψεις οργανώθηκαν, επίσης χτες, στην Πάτρα από το Εργατικό Κέντρο, στο Ηράκλειο από σωματεία του νομού και στον Βόλο από τη Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες οργανώνονται και σε μια σειρά άλλων πόλεων της χώρας:

-- Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει σύσκεψη σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ., στα γραφεία του.

-- Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας αύριο Τετάρτη στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου (Λεωνίδου 10-11).

-- Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων επίσης αύριο, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του.

-- Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας αύριο στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

Μαζική σύσκεψη από το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Με μαζική συμμετοχή συνδικαλιστικών στελεχών, μελών ΔΣ Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ η σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της δράσης ενάντια στον νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης.

Εισηγητικά, ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι θα πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη δημιουργία απεργιακού κλίματος, να συνεδριάσουν όλα τα ΔΣ των σωματείων, με στόχο να σχεδιάσουν την παρέμβαση ώστε να φτάσουν πλατιά στους χώρους δουλειάς, σε νέους χώρους και σε νέα τμήματα εργαζομένων.

«Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις. Αυτές οι κατακτήσεις δεν χαριστήκανε, επιτεύχθηκαν μέσα από σκληρούς, αιματηρούς πραγματικά αγώνες των εργαζομένων», υπογράμμισε.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις εκπροσώπων σωματείων και άλλων φορέων, οι οποίοι μετέφεραν την πείρα από τη μέχρι τώρα παρέμβαση στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους. Ανέδειξαν την ανάγκη ο αγώνας για την Κοινωνική Ασφάλιση να συνδεθεί με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΤΕ, στις τράπεζες, ενάντια σε απολύσεις, με κάθε επιμέρους δράση και μέτωπο. Αποκαλύφθηκε επίσης η προσπάθεια της εργοδοσίας σε μια σειρά από επιχειρήσεις να προωθήσει την ιδιωτική ασφάλιση, ενώ έγινε και αναφορά σε πρωτοβουλίες σωματείων που σχεδιάζονται το αμέσως επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ