Σάββατο 5 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΔΗΠΑΚ για το ποσοστό κέρδους στα φαρμακεία

Ο μηχανισμός του κλιμακωτού ποσοστού κέρδους για τους φαρμακοποιούς, που αποφάσισε (2.7.2014) η κυβέρνηση, οδηγεί στην παραπέρα μείωση του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών και ευνοεί τους φαρμακοβιομήχανους και τις αλυσίδες των φαρμακείων, τονίζει σε ανακοίνωσή της Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Φαρμακοποιών.

«Το μέτρο αυτό, αναφέρει η ΔΗΠΑΚ, είναι η συνέχεια της πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου, του σπασίματος της σταθερής λιανικής τιμής για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, της δημιουργίας αλυσίδας φαρμακείων από επιχειρηματίες φαρμακοποιούς, της μείωσης της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης με παράλληλη αύξηση του κόστους που θα βαραίνει άμεσα τους ασθενείς.

Δημιουργούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου να αναπτυχθούν μονοπώλια και στο χώρο της λιανικής του φαρμάκου, μέσω των συνθηκών ασφυξίας οικονομικών και βιολογικών για τους αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς, καθώς αργά ή γρήγορα μεγάλο μέρος από αυτούς δεν θα αντέξουν και θα κλείσουν τα φαρμακεία τους.

Πέρα από τις αλυσίδες που ετοιμάζονται να επεκταθούν στο χώρο του λιανικού εμπορίου κερδισμένοι από την επίθεση στο λαϊκό φαρμακείο βγαίνουν και οι φαρμακοβιομήχανοι συνολικά. Το ποσό το οποίο θα αφαιρεθεί από τους φαρμακοποιούς θα πάει απευθείας στις τσέπες των φαρμακοβιομηχανιών καθώς ισόποσα θα μειωθεί το ποσό το οποίο θα έπρεπε να επιστρέψουν στον ΕΟΠΥΥ ως έκπτωση».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο αγώνας για την επιβίωση του αυτοαπασχολούμενου φαρμακοποιού ξεκινά από την απόκρουση των μέτρων που τον αφανίζουν, με αγώνες μαζικούς καλά οργανωμένους μέσα από γενικές συνελεύσεις, αλλά αυτός ο αγώνας για να είναι νικηφόρος θα πρέπει να στοχεύει ταυτόχρονα τον πραγματικό αντίπαλο που είναι συνολικά η πολιτική που στηρίζει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία και το Φάρμακο.

Οσο το Φάρμακο και οι υπηρεσίες Υγείας είναι εμπορεύματα, όσο παραμένει και πολύ περισσότερο όσο επεκτείνεται η δράση μονοπωλίων στο χώρο του φαρμάκου, οι ασθενείς θα τα πληρώνουν ακριβά, με περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, αύξηση της συμμετοχής αλλά και με κόστος στην ίδια τους την υγεία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση στην Επιτροπή Αναφορών σχετικά με τη μονοπώληση του φαρμάκου(2017-01-27 00:00:00.0)
Χτυπά αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους(2013-08-03 00:00:00.0)
«Φαρμακερή» απόφαση για το ωράριο(2013-07-27 00:00:00.0)
Δε χορηγούν φάρμακα και δεν εκτελούν επισκέψεις για τους ασφαλισμένους χωρίς πληρωμή(2012-08-28 00:00:00.0)
Πήρε απόφαση που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των αρρώστων(2011-12-22 00:00:00.0)
Καλεί σε πάλη για φάρμακο στην υπηρεσία του λαού(2010-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ