Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΤΑ
Συγκέντρωση - συζήτηση

Συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα «Εξελίξεις στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης - συνταξιοδοτικό», διοργανώνει το Συντονιστικό Σωματείων - Συνδικαλιστών Νομού Αρτας την Πέμπτη 22 Ιούνη στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρτας, με εισηγητή τον Δ. Αγκαβανάκη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Συντονιστικό καλεί εργαζόμενους, συνταξιούχους και σωματεία να πάρουν μέρος στη συζήτηση, επισημαίνοντας ότι «την τελευταία δεκαετία η επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών εκφραστών του κατά εργαζόμενων, αγροτών και επαγγελματιών κλιμακώνεται και οξύνεται... Μια από τις κατακτήσεις που δέχεται μετωπική επίθεση είναι η κοινωνική ασφάλιση και το ασφαλιστικό σύστημα».

«Αύξηση ορίων ηλικίας προς συνταξιοδότηση, μείωση συντάξεων, χτύπημα ή κατάργηση των κατώτερων συντάξεων, περιορισμός ή κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών, μείωση εργοδοτικής ασφαλιστικής εισφοράς, είναι ορισμένα από τα μέτρα που προωθούνται και αποτελούν τις βάσεις για επιβολή του τριαξονικού συστήματος τύπου Χιλής», σημειώνει το συντονιστικό και προσθέτει ότι «σε αυτό το σύστημα επιφυλάσσεται σοβαρός ρόλος στις ασφαλιστικές εταιρίες. Οι εργαζόμενοι θα μετατραπούν σε ασφαλίσιμους με ελάχιστη ή ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη, που θα είναι προνοιακό βοήθημα για όσους καταφέρουν να την πάρουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ