Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Ασφυκτικές πιέσεις για αλλαγή συλλόγου

Καταγγελία προς την Επιθεώρηση Εργασίας κατέθεσε χτες ο Σύλλογος Εργαζομένων της πρώην Ιονικής Τράπεζας, ζητώντας και την παρέμβαση του εισαγγελέα ώστε να σταματήσει η πίεση που ασκείται σε μέλη του με απειλές και εκβιασμούς από συνδικαλιστές του Συλλόγου Εργαζομένων της ALPHA BANK για να εγγραφούν εκεί ως μέλη.

Οι πιέσεις με απειλές και εκβιασμούς (έχουν κατατεθεί συγκεκριμένα ονόματα) όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, έχουν ξεκινήσει μετά την απορρόφηση στις 20 του Μάη, της Ιονικής από την ALPHA ΠΙΣΤΕΩΣ - μετά την εξαγορά της πρώτης - και τη δημιουργία της τράπεζας ALPHA BANK. Επιδίωξη είναι να διαλυθεί το σωματείο της πρώην Ιονικής, καθώς η εργοδοσία επιθυμεί όλοι οι εργαζόμενοι της πρώην Ιονικής να εγγραφούν ως μέλη στον καινούριο Σύλλογο της ALPHA BANK (πρώην ΠΙΣΤΕΩΣ) το οποίο ελέγχει. Ετσι θα μπορέσει να προχωρήσει με αυτό το σύλλογο σε διαπραγματεύσεις για το νέο Οργανισμό υπηρεσίας των τραπεζοϋπαλλήλων της καινούριας πλέον τράπεζας.

Το συγκεκριμένο συμβάν με την Ιονική είναι ένα μικρό δείγμα των συνεπειών που βιώνουν οι τραπεζοϋπάλληλοι μετά τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων τραπεζών και των συγχωνεύσεων. Ενα δείγμα για το νέο εργασιακό μοντέλο που θέλουν να επιβάλουν οι τραπεζίτες - παρεμβαίνοντας ακόμα και στα συνδικαλιστικά ζητήματα - έχοντας την ανοχή της κυβέρνησης και κυρίως την αδράνεια της διοίκησης της ΟΤΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ