Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για την αποδοχή των αιτημάτων τους οι   εργάτες και φορείς, έκαναν χτες πορεία στον ΟΛΠ

«Αγώνας μέχρι την τελική νίκη»! Αυτό το μήνυμα έστειλαν χτες στην κυβέρνηση οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία από το Πέραμα στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Απαιτούν να δοθούν άμεσα λύσεις για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης. Την ερχόμενη βδομάδα προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση οπότε και τελειώνει η προθεσμία των 15 ημερών που είχε ζητήσει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρ. Παπουτσής, προκειμένου να δώσει απαντήσεις στα αιτήματα της Συντονιστικής Επιτροπής.

Γύρω στη 1.30 το μεσημέρι οι διαδηλωτές ξεκίνησαν τη μηχανοκίνητη πορεία από το Πέραμα με προορισμό τον ΟΛΠ. Φτάνοντας στα γραφεία του Οργανισμού ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις, που απαγόρευσαν την είσοδο στο χώρο. Η αποφασιστικότητα όμως των εργαζομένων ανάγκασε τη διοίκηση του ΟΛΠ να αποσύρει τις δυνάμεις. Αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχε ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος και ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης, συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΟΛΠ και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Π. Συναδινό.

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όταν στην κάθετη αντίθεση της αντιπροσωπείας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, μέλη της Ομοσπονδίας Λιμανιών Ελλάδος, που είχαν κληθεί να συμμετάσχουν από τη διοίκηση, επιχείρησαν ουσιαστικά να στηρίξουν το ξεπούλημα του λιμανιού. Γενικότερα στη συνάντηση δε δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις αλλά ότι εξετάζονται όλα τα ζητήματα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Ι. Πουντίδης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους τόνισε ότι στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα θέματα παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΛΠ επιχείρησε να δώσει απαντήσεις μόνο στα ζητήματα που αφορούν στενά τον Οργανισμό. «Αυτό που είπαμε - συνέχισε - είναι ότι το ζητούμενο σήμερα είναι να γίνουν επενδύσεις σε παραγωγική κατεύθυνση. Στην απάντηση που έδωσαν ότι δεν υπάρχουν λεφτά, για μας είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να χορηγηθούν χρήματα με ευθύνη της κυβέρνησης στον Οργανισμό και να γίνουν όλα τα έργα που είναι απαραίτητα. Εγινε προσπάθεια να μας καθησυχάσουν σ' ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Εμείς δεν εφησυχάζουμε. Την άλλη βδομάδα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρ. Παπουτσής, πρέπει να δώσει απαντήσεις».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ναυπηγοξυλουργών, Γ. Μπατζακόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Εγώ είμαι αισιόδοξος γιατί σ' αυτά τα πέντε χρόνια που δίνουμε μάχη δεν έχουν καταφέρει να μας φρενάρουν. Ακόμα πιο αποφασιστικά θα συνεχίσουμε». Τέλος, ο δήμαρχος Περάματος, Γ. Πατσιλινάκος, τόνισε: «Την άλλη Πέμπτη, οπότε και λήγει η προθεσμία που ζήτησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Με τη μεγάλη κινητοποίηση που θα οργανώσουμε την ερχόμενη βδομάδα θα επιβάλουμε στην κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης σε δήλωσή του εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι και οι φορείς της περιοχής, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ναυπηγική βιομηχανία είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής. «Μια πολιτική - συνέχισε - που ξεχαρβαλώνει την παραγωγική βάση της χώρας μας και την ξεπουλά στα μεγάλα ιδιωτικά, ντόπια και ξένα, κεφάλαια». Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους που αποτελεί το μόνο δρόμο για να επιβάλουν λύσεις στα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ