Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατάπτυση η Εθνική Σύμβαση

Την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για την κατάπτυστη διετή Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε με τις εργοδοτικές οργανώσεις καταγγέλλει σε ανακοίνωση το ΔΣ της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών νομού Αττικής.

«Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, επισημαίνει, φαίνεται εδώ και καιρό ότι έχει πάρει διαζύγιο με την ταξική φύση του εργατικού κινήματος και έχει μετατραπεί σε κοινωνικό εταίρο. Τα εύσημα που απευθύνει ο ΣΕΒ στη σημερινή ΓΣΕΕ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές».

Η Ενωση σημειώνει ακόμα ότι συστρατεύεται με το πιο ζωντανό μαχητικό τμήμα του συνδικαλιστικού κινήματος που εκφράζεται μέσω του ΠΑΜΕ, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - μεγαλοεργοδοτών, που θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε «απασχολήσιμους» χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η Ενωση θέτει ως αιτήματα: Κατώτερο μεροκάματο 10.000 δραχμές και μισθός 250.000 δραχμές. Κατώτερη σύνταξη στα 20 ημερομίσθια της ΕΓΣΕΕ, να μη θιγεί το κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα και κατάργηση αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Επίσης, εναντίωση στη μερική απασχόληση, στις ελαστικές μορφές εργασίας και 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο με αύξηση αποδοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ