Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΕΚΙΔΕ
Σε επαγρύπνηση για την ασφάλιση

Συγκέντρωση - συζήτηση χτες στην Αθήνα, στα πλαίσια προγράμματος της Ομοσπονδίας που συνεχίζεται σε διάφορες πόλεις

Την ανάγκη για δημόσια και υποχρεωτική ασφάλιση, καθώς και την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση οποιουδήποτε τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, εξέφρασαν χτες οι εργαζόμενοι από τους χώρους της κλωστοϋφαντουργίας, του ιματισμού και του δέρματος, που πήραν μέρος στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία τους (ΟΕΚΙΔΕ) στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Μέσα σε κλίμα που κυριαρχούσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, η Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΕΚΙΔΕ, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την επιχείρηση της κυβέρνησης να ανατρέψει το υπάρχον κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Οπως υπογράμμισε η συνδικαλίστρια, η κυβερνητική επιχείρηση ανατροπής της κοινωνικής ασφάλισης έχει τις ρίζες της στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην κατάργηση του 8ωρου και στην επιβολή της μερικής απασχόλησης. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι ένας εργαζόμενος μερικά απασχολούμενος δεν μπορεί να έχει πλήρη ασφάλιση και πρόνοια. «Η κοινωνική ασφάλιση - σημείωσε - δέχεται την άγρια επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, οι οποίοι εφαρμόζουν στο έπακρο τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση της εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ».

Η Χ. Τσεντούρου ανέπτυξε τα αιτήματα των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος στα οποία συμπεριλαμβάνεται δημόσια και υποχρεωτική ασφάλιση, επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών στους εργαζόμενους και των τριών κλάδων, απαραίτητη τριμερής χρηματοδότηση, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων από το 1986, να καλύπτεται από το κράτος όλος ο χρόνος ανεργίας και ασθενείας των εργαζομένων και άλλα.

Καταλήγοντας κάλεσε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ώστε να παλέψουν για τη διάσωση και διεύρυνση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης το λόγο πήραν εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, οι οποίοι συμφώνησαν επαυξάνοντας την ανάγκη μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις να αποκρουστούν τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ