Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΟΧΙ στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού

Πλατιά σύσκεψη του συνδικάτου για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και την αντίσταση των εργαζομένων

Η ανάγκη να υψωθεί αγωνιστικό τείχος από όλους τους εργαζόμενους στην κατεδάφιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης τονίστηκε χτες σε πλατιά σύσκεψη του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας.

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του Συνδικάτου, ο πρόεδρος Ανδρέας Αντωνόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε πως «η ΕΕ, η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο, στα πλαίσια των περίφημων αναδιαρθρώσεων, επιχειρούν να ανατρέψουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης στα πλαίσια της μείωσης του εργατικού κόστους και της αύξησης των κερδών της ολιγαρχίας». Πρόσθεσε πως «η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης περιλαμβάνει μέτρα - φωτιά όπως η κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, που αν εφαρμοστεί, θα στέλνει τους οικοδόμους "από το μαδέρι στον τάφο", η κατάργηση της κατώτερης σύνταξης και η αύξηση των εισφορών των εργαζομένων».

Ο Α. Αντωνόπουλος μίλησε για την ανάγκη έντασης των αγώνων για την υπεράσπιση των εργασιακών κατακτήσεων των εργαζόμενων και την προώθηση των αιτημάτων του κλάδου όπως την καθιέρωση κατώτερης σύνταξης στις 200.000 δραχμές και την αναγνώριση και απόδοση των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων στους οικοδόμους.

Αναφερόμενος στα μέτρα που μεθοδεύονται ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση, σημείωσε: «Απέναντι σ' αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της ΟΝΕ, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, αλλά και απέναντι στην ύπουλη και προδοτική τακτική των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και του ΕΚ Πάτρας χρειάζεται να υψωθεί αγωνιστικό τείχος από τους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους για να εμποδιστούν τα επιχειρούμενα μέτρα. Χρειάζεται ο συντονισμός και η συσπείρωση της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων και αγροτών για να αποκρουστεί και να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, για να υπάρξει μια άλλη προοδευτική εξέλιξη: μια λαϊκή εξουσία που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζόμενων για δημόσια κοινωνική ασφάλιση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ